Gmail nu ook met RSS-feeds, webfeeds, webclips

9 december 2005, 06:57

Het hing al een tijdje in de lucht maar het is nu dan toch een feit: Gmail is ook als feedreader te gebruiken. Op de helpsite leggen ze precies uit hoe en wat er mogelijk is. Uiteraard zijn de feeds doordrenkt van Google ads en Gmail tips. En ze noemen het weer anders: Webclips. Tja…

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Frederik

  Raar maar waar. Ik kan mf niet toevoegen. Frank toch, niet zo kritisch schrijven over Gmail, want je ziet wat er dan gebeurt 😉


  9 december 2005 om 08:01
  Frederik

  Als rechtgeaarde reactiegever op mf zal ik even een korte eerste impressie doen: met de reclame valt het (tot nu toe) reuze mee. Alleen krijg je één item uit één feed te zien. Dat is natuurlijk ontzettend onhandig; ik wil als nieuwsjunkie alle koppen van het nieuws zien. Soms krijg ik 2 of 3 items van een feed achter elkaar, soms moet ik eindeloos op het rechterpijltje klikken om iets te zien.

  Het is een grappig gadget, maar als RSS-tool totaal ongeschikt; de clou van RSS is dat je in een oogopslag koppen ziet van geselecteerde nieuwssites/blogs, niet dat je eindeloos moet klikken.


  9 december 2005 om 08:09
  Martin

  Frank,

  De link naar de help pagina werkt niet en ik zie het nog niet terug in Gmail zelf. Kun je aangeven waar het te vinden is. Thanks !


  9 december 2005 om 08:13
  media

  Bij mij ook een foutmelding op de help-link en in Gmail nog niets te vinden. Wellicht dat ze deze functionaliteit ook gefaseerd invoeren!?

  Gezien de reactie van Frederik vraag ik me ook af of ik het uberhaupt wel ga gebruiken.


  9 december 2005 om 08:15
  RichardOsinga

  Die link doet het prima en ik zie het ook al in mijn gmail.

  Ben het eens met frederik dat ik het liefste een eigen tabje voor alle feeds zou hebben. De integratie is sowieso vrij gebrekkig – ik heb ooit als test alle feeds die ik in Bloglines lees in de Google reader gehangen, waarvoor ik dezelfde inlog gebruik als voor mijn Gmail. Maar die feeds heeft hij dus niet.

  Ik begrijp niet waarom ze die Reader niet helemaal in Gmail hangen… Dan zou hij ondanks de beperkingen in ieder geval bereik hebben.

  De naam Webclips gebruikt Google al langer in Google Desktop waar ook een soort basale feedreader inzet, dit overigens zijn feeds weer op een heel andere manier selecteert: op basis van de sites die je bezoekt.


  9 december 2005 om 09:08
  Ayalon

  Als iemand nog een uitnodiging wilt voor gmail, ik heb er nog 100 staan..


  9 december 2005 om 10:11
  edu

  bedankt


  18 januari 2006 om 10:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!