Frackers’ kleine webloguitgeverij

31 januari 2006, 18:36

Eindelijk was het zover, de presentatie van SMG, Small Media Group, de reeds langgeleden aangekondigde weblog uitgeverij van Michiel Frackers. De uitgeverij lanceert met drie weblogs, Bashers, een weblog over games van Niels ‘t Hooft, Vincent Leeuw, Debby Rijnbeek en Bart Breij, Petrolhead, met video’s over snelle auto’s van Sjoerd van Stokkum en Buro Renkema van Pieter Jouke, Arjen Lubach en Edo Schoonbeek.

Net als indertijd met Bitmagic gaat het weer om het maken van online content, maar deze keer zijn de ambities minder huizenhoog. De weblogs worden gevuld door mensen die gepassioneerd zijn over datgene waar ze over bloggen – waarbij de term bloggen ruim opgevat mag worden. That’s it.

Ik vroeg na de presentatie de heren van Buro Renkema waarom zij voor een weblog kiezen en niet voor tv – hun grappige filmpjes lenen zich misschien wel beter voor het traditionele broadcasten. Sommige van de filmpjes die op de site staan hadden ze voor tv ontwikkeld, gaven ze toe, maar het grootste nadeel was dat ze bij tv zelf de dingen niet in de hand hebben. Op een weblog kunnen ze maken wat ze willen en het meteen publiceren, zonder tussenkomst van een redactie en zelf bepalen in welke context het filmpje getoond wordt. ‘En dan zien we wel of iemand het leuk vindt, als wij er maar om kunnen lachen.’

Dat is in mijn ogen de essentie van webloggen – je bent zelf je eigen uitgever. Dat geeft een weblog het directe karakter dat lezers en kijkers op prijs stellen. Als Frackers erin slaagt de passie van zijn team en de directheid van het medium goed in de markt te zetten, kan het nog best wat worden. Een klein succes voor de Small Media Group, voorspel ik.

De loopbaan van Richard Osinga (1971) is ongewoon en afwisselend: hij was diplomaat in Noord-Afrika, eigenaar van start-ups in Silicon Valley en Berlijn en ondernemer in de zorg. Hij is oprichter van world66.com, triposo, was lange tijd creatief directeur van Oberon en is nu een van de mede oprichters van Alii.care, een platform voor medisch specialisten om protocollen op een betere manier up to date te houden.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Adri

  ik heb over het algemeen erg veel plezier, verdriet, enz.etc. in het publiceren van mijn blog, maar het is wel prettig als er iemand, al is het maar 1, meegluurt en becommentarieerd!


  31 januari 2006 om 21:52
  media

  Kon er gisteravond helaas niet bij zijn maar wens Frackers c.s. heel veel succes!


  1 februari 2006 om 05:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!