Fobie?n behandelen met computerspelletjes

21 oktober 2003, 06:36

Populaire computerspelletjes zoals Half-Life en Unreal Tournament zijn goedkope en effectieve middelen om fobie?n te behandelen. Dat blijkt uit een onderzoek van Canadese wetenschappers waarover het tijdschrift New Scientist maandag op zijn website berichtte.

De wetenschappers pasten de spelletjes aan om zo de gebruiker te confronteren met zijn diepste angsten. Zo werden aan het spel Unreal Tournament benauwde ruimtes en enorme hoogtes toegevoegd om mensen met claustrofobie en hoogtevrees te behandelen. Het spel Half-Life werd verrijkt met verscheidene spinnen.

Om het geheel nog levensechter te maken, kregen de testpersonen een virtual reality-helm aangemeten. Met de helm wordt een driedimensionale wereld gecre?erd. Via sensoren werden de angstgevoelens geregistreerd .

Speciaal ontworpen spelletjes werden al gebruikt om fobie?n te behandelen. Het bouwen van nieuwe spelletjes kost vele duizenden euro’s. Nu blijkt dat het ook effectief werkt om al bestaande spelletjes te gebruiken, wordt deze manier van therapie volgens de wetenschappers veel goedkoper en toegankelijker.

Bron: ANP

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!