FeedBurner helpt klanten bij vertrek

10 juni 2005, 21:48

Het is al tijden een punt van discussie onder de gebruikers van FeedBurner (ook op dit weblog). De RSS-statistieken tool van Feed-Burner is een prima service en nog gratis ook. Echter, er zit een groot gevaar aan het gebruik en dat is dat steeds meer RSS-lezers zich zullen abonneren via de RSS-feed die loopt via FeedBurner.

Dit gebeurt omdat je anders geen statistische gegevens hebt over het gebruik van de RSS-feeds. Er is wel een technische mogelijkheid (zie reacties) om deze afhankelijkheid te voorkomen maar de meeste gebruikers hebben daar geen rekening mee gehouden.

Naarmate je langer gebruik maakt van FeedBurner wordt je dus steeds afhankelijker en stoppen met FeedBurner betekent in veel gevallen dat je opnieuw kunt beginnen met het opbouwen van het bestand van RSS-lezers. Tot vandaag, want FeedBurner biedt nu de mogelijkheid om lezers gedurende 30 dagen in fases door te sturen naar je nieuwe RSS-feed.

Kijk, dat is nog eens een service!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Kasper Katje

  Het lijkt me sowiezo verstandig voor een ieder die het via een derde partij laat lopen om zeer frequent een backup in/voor een eigen database te maken.


  10 juni 2005 om 23:40
  media

  Een backup van je RSS-lezers is niet mogelijk, ze zijn immers anoniem. Om de RSS-feed te kunnen lezen hebben ze een URL gekopieerd en deze in hun RSS-reader geplaatst. Dit is nu een URL van FeedBurner en niet een URL van de site zelf. Stel dat je morgen om welke reden dan ook met FeedBurner wilt stoppen, dan is je contact met de RSS-lezers verloren. Daar wordt nu dus een soort van verhuis-service voor aangeboden.


  11 juni 2005 om 05:09
  Kasper Katje

  Got me! Toch nog niet helemaal uitgeslapen blijkbaar 😉


  11 juni 2005 om 05:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!