Farid Tabarki wint Trendwatcher of the Year Awards 2012

Ook trend 'Oscars' naar Robbert Dijkgraaf en Boris Veldhuijzen van Zanten

Farid Tabarki wint Trendwatcher of the Year Awards 2012

Het was druk gisteravond met de uitreiking van awards. Naast de AMMA Awards werden ook prijzen uitgereikt aan de beste trendwatchers tijdens de Amsterdam de Trendwatcher of the Year Awards (TWOTY Awards). De belangrijkste prijs, die voor de hoofdcategorie Trendwatcher of the Year, ging naar Farid Tabarki (1976), de oprichter van Studio Zeitgeist. "Hij (Farid, red.) staat voor kwaliteit en transparantie en ondanks de serieuze materie slaagt hij erin om vlot en geestig te zijn. Tabarki is een duidelijke winnaar", aldus het juryrapport. Andere winnaars waren Robbert Dijkgraaf in de categorie Trendsetter, Boris Veldhuijzen van Zanten in de categorie Technology en Barbara Putman Cramer als Upcoming Talent.

Trendexperts zijn noodzakelijke intermediairs

De TWOTY Awards zijn in het leven geroepen door Andrea Wiegman, oprichter van trendplatform Second Sight, o.a. bekend van het jaarlijkse trendrapport. Met de awards wil Wiegman trendwatching en trendforecasting nog meer onder de aandacht te brengen. "De winnaars van deze prijzen worden beloond voor hun werk dat vaak een enorme, maatschappelijke impact heeft, omdat zij als voorlopers en pioniers de weg naar de toekomst weten aan te wijzen", zegt Wiegman. "Trends kunnen van veel waarde zijn voor bedrijven, burgers en overheden, mits ze tijdig worden opgemerkt, geduid en geïmplementeerd. Daarbij zijn trendexperts vaak de noodzakelijke intermediairs."

Alle winnaars van de TWOTY Awards 2012 per categorie:

  • Trendwatcher of the Year 2012: Farid Tabarki
  • Upcoming Talent: Barbara Putman Cramer
  • Food: Samuel Levie
  • Technology: Boris Veldhuijzen van Zanten
  • Fashion/Design: Christine Boland
  • Youth: Ingeborg Bruinewoud
  • Trendsetter: Robbert Dijkgraaf
  • Trend Agency: BLOOM
  • Trendimplementation: 3D Bioprinter
  • TWOTY please help me 2012: KPN

Afbeelding: Robin de Puy


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.