EZ wil ontwikkeling mobiel betalen versnellen

1 februari 2004, 10:42

Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil de markt voor microbetalingen via mobiele telefoon of internet in een stroomversnelling brengen.

Volgens Brinkhorst willen consumenten relatief kleine bedragen ook via internet of mobiele telefoon kunnen afrekenen zonder tussenkomst van een bank. Het ministerie komt tot deze conclusie na onderzoek.

Volgens EZ loopt de e-commerce in Nederland achter op andere landen. Het ministerie constateert dat er een patstelling is ontstaan tussen de vraag (vertrouwen en betaalgemak) en het aanbod.

Om deze patstelling te doorbreken zal het ministerie het voortouw nemen en proberen de diverse marktpartijen bij elkaar te krijgen. Op deze manier hoopt EZ dat consumenten op meer digitale plekken met behulp van ‘nieuwe media’ kunnen afrekenen.

Uit het onderzoek van EZ blijkt tevens dat de huidige aanbieders er niet in slagen ‘een substantieel deel van de vragen’ aan zich te binden. Dit komt volgens het ministerie door gebrekkige gebruiksvriendelijkheid en onvoldoende duidelijkheid.

Bron:

http://www.infoworld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    at

    EZ is aan een inhaalslag begonnen. Nauwelijks een jaar terug wist dit Ministerie te melden dat dergelijke acties niet tot haar kerntaken zouden behoren. Hoe anders is de visie een halfjaartje verder. Inmiddels hebben we na de Interoperabiliteitsnota en Nederland<>Kennisland van eind vorig jaar, nu dan het recentelijk het Mobiliteitsplatform en deze daaruit voortvloeiende prachtige woorden mogen aanschouwen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het zou EZ sieren voortaan aan bronvermelding te doen.


    2 februari 2004 om 09:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!