E?n op de tien internetters heeft breedband

17 september 2003, 08:02

Het aantal mensen in de wereld met breedbandinternet is in een jaar tijd met 72 procent gestegen. E?n op de tien internetters surft nu snel.

Eind 2002 bedroeg het aantal mensen met een breedbandverbinding (kabel, dsl of wlan/wifi) bijna 62 miljoen. Dit is ongeveer 10 procent van het totaal aantal internetgebruikers in de wereld, zo blijkt uit een rapport dat de International Telecommunications Union (ITU) dinsdag heeft gepresenteerd.

Zuid-Korea leidt de markt van breedbandinternet. Daar hebben 21 op de honderd inwoners een snelle internetverbinding. Hong Kong staat met 15 breedbanders op de honderd inwoners op de tweede plaats. De derde plaats is voor Canada. Hoe hoog Nederland staat, is niet bekend.

De snelle stijging van het aantal breedbandgebruikers is volgens de ITU het gevolg van de sterk gestegen vraag naar snellere verbindingen. Consumenten zouden makkelijker onder meer online spelletjes willen spelen en muziek en videos downloaden. Gemiddeld zijn de breedbandverbindingen vijf keer zo snel als een 56k-modem.

E-commerce

De ITU is positief over de groei van het aantal breedbandverbindingen. Er zijn tekenen die erop wijzen dat mensen breedbandtoegang meer (online) besteden, aldus de organisatie.

“De dot.com-boom werd gestuwd door de verwachting dat internet een grote markt voor e-commerce, on-demand diensten en applicaties zou openen”, legt ITU-woordvoerder Tim Kelly uit. “Het toenemend aantal breedbandverbindingen brengt deze verwachtingen een stuk dichterbij.”

De groei van breedbandinternet gaat naar verhouding heel snel. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld wordt breedbandinternet 25 procent sneller geaccepteerd en gebruikt dan pc’s en mobiele telefoons in het verleden.

Bron:

http://www.telecom.paper.nl/

Via:

http://www.webwereld.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!