Elke seconde een nieuwe weblog

Elke seconde een nieuwe weblog

Elke seconde nieuwe weblog

Technorati publiceerde vandaag nieuwe cijfers over de blogosfeer. Eind juli 2005 volgde de RSS-zoekmachine 14,2 miljoen weblogs en meer dan 1,3 miljard links. Een verdubbeling in de laatste 5 maanden. Volgens Technorati komen er dagelijks 80,000 weblogs bij hetgeen betekent dat er elke seconde een nieuwe weblog wordt gestart. Ongeveer 55% van alle weblogs zijn aktief, hetgeen wil zeggen dat ze minimaal een keer zijn geupdate in de afgelopen 3 maanden. 13% van de weblogs wordt minimaal een keer per week geupdate.

Let wel, in tegenstelling tot publicaties in Telegraaf, ZDNet en andere nieuwssites bestaat de blogosfeer niet uit 14,2 miljoen weblogs maar bestaat deze volgens schatting uit 70 miljoen weblogs. Alleen in Europa ligt het aantal op 5-10 miljoen weblogs. De cijfers uit het bericht van Technorati betreft alleen dat deel van de blogosfeer dat Technorati in haar database heeft opgenomen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.