Elke seconde een nieuwe weblog

2 augustus 2005, 13:04

Elke seconde nieuwe weblog

Technorati publiceerde vandaag nieuwe cijfers over de blogosfeer. Eind juli 2005 volgde de RSS-zoekmachine 14,2 miljoen weblogs en meer dan 1,3 miljard links. Een verdubbeling in de laatste 5 maanden. Volgens Technorati komen er dagelijks 80,000 weblogs bij hetgeen betekent dat er elke seconde een nieuwe weblog wordt gestart. Ongeveer 55% van alle weblogs zijn aktief, hetgeen wil zeggen dat ze minimaal een keer zijn geupdate in de afgelopen 3 maanden. 13% van de weblogs wordt minimaal een keer per week geupdate.

Let wel, in tegenstelling tot publicaties in Telegraaf, ZDNet en andere nieuwssites bestaat de blogosfeer niet uit 14,2 miljoen weblogs maar bestaat deze volgens schatting uit 70 miljoen weblogs. Alleen in Europa ligt het aantal op 5-10 miljoen weblogs. De cijfers uit het bericht van Technorati betreft alleen dat deel van de blogosfeer dat Technorati in haar database heeft opgenomen.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!