eHealth = Mensenwerk #adv

15 april 2014, 09:01

Zorginstellingen worden vandaag de dag voortdurend uitgedaagd op het verbeteren van de efficiency. Of het nu gaat om zelfmanagement voor patienten of het voorkomen van misverstanden door een goede voorlichting. Bij elke zorgverlener gaat de dienstverlening veranderen door online ontwikkelingen. eHealth projecten richten zich primair op het verbeteren van de zorg door slim gebruik van ICT toepassingen. De mogelijkheden van de techniek lijken onbeperkt, maar een succesvol project is van afhankelijk van meer factoren. Elk project in de zorg blijft mensenwerk.

Tijdens het eHealth seminar krijg je inzicht in succes- en faalfactoren van projecten en wordt concreet getoond welke methodieken kunnen worden ingezet voor het bouwen van een succesvol eHealth-project. Dit begint met het kiezen van waarom en voor wie je het project ook al weer doet. Maar ook inzicht in de techniek en het betrekken van stakeholders blijken bepalend voor het resultaat.

Voor wie bedoeld

Het seminar is bedoeld voor medewerkers in zorginstellingen die actief betrokken zijn bij eHealth projecten. Zowel het management als projectmedewerkers kunnen er hun voordeel mee doen. Praktijkvoorbeelden uit zowel health care en cure zullen behandeld worden.

In dit seminar leer je

Door de presentaties wordt inzicht gegeven in succesvolle en minder succesvolle projecten. Hiermee heb je concrete aanknopingspunten voor het leggen van een goed fundament voor je eHealth toepassing en project. Ook maak je kennis met technieken om stakeholders actief te betrekken, zodat je vanuit een gemeenschappelijk kader kunt werken aan het platform en project.

Het programma

Het programma is zo opgebouwd dat je bijgepraat wordt over:

  • Stand van zaken en onderzoek naar redenen voor succes,
  • Vormgeving van patiëntgerichte interactie, waarin de patiënt centraal staat maar ook de zorgverlener zelf,
  • Kwaliteitsverbetering van informatie met beschikbare techniek,
  • Het belang van co-creatie en samenwerking met stakeholders.

Programma

12:30 – 13:15 uur Ontvangst met lunch

13:15 – 14:00 uur Uitdagingen in de gezondheidszorg, impact op online en consequenties voor de dialoog (door Harald Middel, Creatief Directeur theFactor.e)

14:00 – 14:45 uur Patiëntgerichte interactie: wat betekent dat voor de patient en voor de zorgverlener? (door Demian Sepp, Online Strateeg theFactor.e)

14:45 – 15:15 uur Pauze

15:15 – 16:00 uur Patientveiligheid door inzicht in gedrag (door Justin Sjouw, Enterprise Business Manager Sitecore)

16:00 – 16:45 uur Implementatie in de organisatie. Welke stappen (en wijzigingen) kun je in je organisatie doorvoeren om dit succesvol te ondersteunen (door Mareke Miedema, procesbegeleider Faktoo)

16:45 uur Afsluiting en borrel

Dit seminar wordt kosteloos aangeboden door theFactor.e en Sitecore en vindt plaats op 8 mei in Finley 'Het Witte Huis’ in Loosdrecht. Interesse? Meld je dan aan op onze inschrijfpagina

Adres en contactgegevens Finley het Witte Huis

Nieuw Loosdrechtsedijk 242

1231 LG Loosdrecht

Telefoon: 035-5774040

Aanmelden

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!