Eén miljard mobieltjes per jaar

21 april 2006, 10:23

Volgens onderzoek van Strategy Analytics worden er dit jaar 1 miljard mobiele telefoons verkocht, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2005, toen er 817 miljoen mobieltjes werden verkocht. Nokia is wereldwijd nog altijd marktleider, het produceerde in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 75,1 miljoen mobieltjes. Het Amerikaanse Motorola verkocht 46,1 miljoen en het Koreaanse Samsung verkocht 29 miljoen telefoons. LG (15,9 miljoen) en Sony-Ericsson (13,3 miljoen) maken de top 5 compleet.

In Nederland is Nokia ook nog steeds marktleider, maar met een nog groter verschil dan wereldwijd (Bron: GSMPlaza.nl). Van de Finse producent liepen vooral de Nokia 6230i, de Nokia 6021 en de Nokia 7370 erg hard. Van alle toestel verkopen op GSMPlaza was 51% voor het merk Nokia. Samsung werd tweede met ruim 18% (vooral dankzij de Samsung E530) terwijl Motorola met vooral de Motorola V3 de derde plaats innam. Uiteraard weet ik niet in hoeverre GSMPlaza representatief is voor de Nederlandse markt…

Barry Kampstra
Managing director bij Daisycon

Barry Kampstra is één van de drie oprichters van Daisycon. Daisycon is in Nederland actief op het gebied van Cost-per-Click, Cost-per-Lead en Cost-per-Sale online marketing. Met ruim 30.000 aangesloten publishers mag Daisycon zich met recht marktleider op het gebied van performance based online marketing noemen. Zie ook LinkedIn.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!