• Mobile
    wordt gesponsord door

Eén miljard mobieltjes per jaar

Eén miljard mobieltjes per jaar
, Daisycon

Volgens onderzoek van Strategy Analytics worden er dit jaar 1 miljard mobiele telefoons verkocht, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2005, toen er 817 miljoen mobieltjes werden verkocht. Nokia is wereldwijd nog altijd marktleider, het produceerde in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 75,1 miljoen mobieltjes. Het Amerikaanse Motorola verkocht 46,1 miljoen en het Koreaanse Samsung verkocht 29 miljoen telefoons. LG (15,9 miljoen) en Sony-Ericsson (13,3 miljoen) maken de top 5 compleet.

In Nederland is Nokia ook nog steeds marktleider, maar met een nog groter verschil dan wereldwijd (Bron: GSMPlaza.nl). Van de Finse producent liepen vooral de Nokia 6230i, de Nokia 6021 en de Nokia 7370 erg hard. Van alle toestel verkopen op GSMPlaza was 51% voor het merk Nokia. Samsung werd tweede met ruim 18% (vooral dankzij de Samsung E530) terwijl Motorola met vooral de Motorola V3 de derde plaats innam. Uiteraard weet ik niet in hoeverre GSMPlaza representatief is voor de Nederlandse markt…


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.