Een derde jongeren heeft weblog

11 oktober 2005, 08:48

Een derde van de jongeren in de UK tussen 14 en 21 jaar heeft een eigen weblog of website aldus een onderzoek van Guardian/ICM. Het grote succes komt mede doordat het zo makkelijk is een weblog te maken. Voor een standaard log is weinig technische kennis nodig. Uit het onderzoek blijkt verder dat de doelgroep acht uur per week online is. Ze zijn dan niet zozeer bezig informatie te zoeken, maar zoeken vooral contact met anderen. De helft van de tijd gaat op aan chatten. En een uur aan mailen. Slechts een op de tien gebruikt internet om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws (via: frislicht).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  alexstil

  mmmm en hoeveel zouden hier actief van zijn , krijg hier een steeds hoger tripod my first homepage gevoel bij.


  11 oktober 2005 om 12:10
  Tobias

  Ik denk dat het percentage jongeren dat een weblog heeft in Nederland een stuk lager ligt. De meeste in mijn omgeving die in die doelgroep vallen hebben geen weblog.


  11 oktober 2005 om 13:56
  Ton

  1st Goed lezen: een 3e heeft een weblog óf een eigen website, staat er. Zo populair zijn weblogs nou ook weer niet. Wat ik zelf een beetje inschat, maar dat zijn mijn veronderstellingen uit wat ik her & der gelezen heb, is dat ongeveer de helft van die jongeren, boven genoemd, een weblog heeft.


  11 oktober 2005 om 17:41
  media

  Ton, je hebt gelijk; het originele artikel meldt inderdaad dat een derde van de jongeren een eigen weblog of website heeft. Inmiddels in de tekst hierboven aangepast!


  11 oktober 2005 om 20:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!