Je bekijkt een artikel van Teamleader
partner

Een bestaan als digital nomad is ook binnen een organisatie mogelijk #adv

6 oktober 2016, 08:30

Je kent ze wel, de ‘digital nomads’. Ze zwerven over de hele wereld, bezoeken de meest inspirerende plekken, schieten de mooiste plaatjes voor hun Instagram account en verdienen tegelijkertijd genoeg geld om hun vrije bestaan te bekostigen.

Het is een droom van velen, maar tot nu toe lijkt de verwezenlijking ervan weggelegd voor een selecte groep freelancers. Wat nu als blijkt dat jij als gevestigd marketeer binnen een organisatie ook je koffers kunt pakken en 15.000 kilometer verderop, met Balinees zand tussen je tenen, rustig verder kunt werken?

Digital nomads gaan verder dan Het Nieuwe Werken

Nederlandse ondernemers werken slechts 56 procent van hun tijd daadwerkelijk op kantoor (blijkt uit ons onderzoek naar tijdsbesparing). Waar ze de rest van de tijd werken is niet helemaal duidelijk. Ze zouden net zo goed in het buitenland kunnen zijn – op vakantie werkt 75 procent ook gewoon door. Welke kansen biedt het feit dat je als professional niet langer plaatsgebonden bent?

Het Nieuwe Werken is de eerste reactie van organisaties geweest op de digitalisering. We zijn onder andere slimmer en efficiënter gaan werken en maken daarbij gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen. Medewerkers hoeven zich niet meer iedere dag te melden op kantoor. Zij werken thuis, op een flexplek bij hen in de buurt of zitten bij de regionale Seats2Meet locatie. Ook zonder alle collega’s op kantoor draait de wereld gewoon verder. Het Nieuwe Werken geeft professionals de mogelijkheid om op een voor hen handige plek te werken.

Digital nomads gaan nog een stapje verder. Zij hebben geen kantoor aan huis of flexplek nodig. Zij hebben huis en haard achtergelaten en vinden hun inspiratie in de wereld om hen heen. Is de inspiratie op? Dan trekken ze verder, op zoek naar weer een nieuwe omgeving.

Mobiel CRM is het antwoord

Voor organisaties kan het lastig managen zijn als werknemers verspreid zijn, helemaal als daar verschillende tijdzones bij komen kijken. De oplossing? Naast werken in de cloud is dat een mobiel CRM.

Alle klantinformatie is voor medewerkers waar dan ook op ieder moment inzichtelijk. Informatie over het verkooptraject bijvoorbeeld kan continu geüpdatet worden en collega’s kunnen nieuwe informatie direct oppakken waardoor projecten geen vertraging oplopen en klanten sneller en beter geholpen worden. Met een mobiel CRM maak je optimaal gebruik van de capaciteit en expertise van alle medewerkers en kunnen projecten op tijd en binnen het budget opgeleverd worden – ook als de collega’s niet naast elkaar op kantoor zitten!

Teamleader

Zie jij het wel zitten om ergens anders dan in de regen te werken? Maak je workflow dan eenvoudig en overzichtelijke met CRM van Teamleader:

  • Onderhoud je relaties en contactgegevens online
  • Volg je leads op en beheer je complete salesfunnel
  • Plan taken, meetings en telefoongesprekken
  • Overal online beschikbaar

Probeer Teamleader dan nu 14 dagen gratis uit en vertrek met je koffer en MacBook naar het paradijs!

Teamleader CRM: one overview for all your customer data. Easy to use, accessible at any time and at any place. Our tool allows you to online manage your customers, send invoices and easily plan projects to help you speed up your administration. Have a question? We are here to help!

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!