Echte debat tussen Bush en Kerry vond plaats op internet

1 oktober 2004, 08:57

Het debat tussen Bush en Kerry kon door een strenge reglementering amper een debat genoemd worden. Maar dat was buiten de impact van het internet gerekend. Honderden bloggers stonden immers klaar om real-time uitleg te geven bij de commentaren van de presidents-kandidaten. Naar verluidt had Bush tijdens het debat een team van 25 medewerkers online en kon men op de weblog van Bush zelfs feeds naar andere sites afleiden waardoor het feitelijke debat niet op tv maar op het internet werd gevoerd (bron: PCM).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  Carl

  Tja, ’t is een moeilijk land, dat Amerika. Het zit tjokvol zwart/wit-denkers, die enige nuance geen kans geven.

  John Kerry heeft vóúr het afzetten van Saddam gestemd, maar is het oneens met de manier waarop dit gebeurt. De Amerikanen interpreteren dit als ‘flip/flop’-gedrag: hij was eerst voor, en is nu tegen.

  Kerry heeft ook tégen rucksichtsloze terugtrekking gestemd, omdat je dit beter met een gedegen stappenplan kunt doen. Ook dit wordt door de Amerikaanse bevolking weer als ‘flip/flop’-gedrag gezien: hij was eerst tegen terugtrekking, en wil nu de troepen juist weer terughalen.

  Het wordt dus inderdaad heel moeilijk, Marco. Om als denker aan de macht te komen, in een ‘you’re either with us, or against us’-land.


  2 oktober 2004 om 10:40

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!