Doorbraak in mobiel betalen

24 juni 2003, 05:20

Gisteren hebben Orange, Telef?nica Moviles, T-Mobile en Vodafone de oprichting van het gezamenlijke bedrijf Simpay bekendgemaakt voor betalingen met de mobiele telefoon. KPN doet wellicht ook mee.

Simpay is de voortzetting van de Mobile Payments Services Association (MPSA). Het doel van Simpay is betalingen tot stand te brengen die worden afgerekend met de telefoonrekening van de provider. Die neemt dus debiteurenrisico en zal daar uiteraard kosten voor in rekening brengen bij de dienstenaanbieders.

Dat heeft Simpay net bekendgemaakt (pdf-bestand).

Volgens de woordvoerders van Simpay in Londen wordt geen informatie verstrekt over de omvang van de aandelen van elk van de vier deelnemers.

Of KPN en ander operators gaan meedoen is niet duidelijk. volgens Simpay hebben KPN, 1,2,3, Debitel en TMN interesse getoond. Het is goed mogelijk dat Simpay voor de partijen die geen aandeelhouder zijn geld in rekening zal brengen om mee te doen.

Simpay heeft een uitgebreid vraag-en-antwoord over Simpay online gezet.

Simpay denkt op de eerste plaats aan afrekening van kleine bedragen, bijvoorbeeld voor MP3-bestanden, spelletjes en ringtonen op de mobiele telefoon, maar ook voor parkeren. Voor grotere bedragen wil Simpay samenwerken met banken en creditcardmaatschappijen voor debet- en creditbetalingen.

De directie van het bedrijf bestaat uit Simon Richards, directeur, van Alpheus Solutions, Jim Wadsworth van Vodafone als marketingdirecteur en Edward Cooke van Orange als financieel directeur.

Bron:

http://www.simpay.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!