Je bekijkt een artikel van Beeckestijn Business School
partner

Digitale Evolutie: Gids voor Effectieve Online Video

Verken de opkomende wereld van online video-evolutie in de nieuwste podcastaflevering van Studio Beeckestijn, waarin deskundig advies wordt gedeeld door Anne Marie!

11 december 2023, 09:29 849 x gelezen

Stap in de wereld van de online video-revolutie met Studio Beeckestijn! In deze podcastaflevering deelt Anne Marie Hazenberg, een doorgewinterde video-expert met tientallen jaren ervaring, inzichten over de evolutie van online video. Van de opkomst van verticale video’s tot de impact van kunstmatige intelligentie, ontdek samen met haar waardevolle tips voor het creëren van boeiende, dynamische en succesvolle online video’s.

Luister naar de podcast

Verken de geschiedenis van mobiele video

Laat Anne Marie je meenemen op een intrigerende reis door de geschiedenis van mobiele video. De reis begint in 1986, het jaar waarin ze voor het eerst in aanraking kwam met de wereld van video en beeld. Luister naar haar verhaal over de doorbraak van breedbandinternet in 2006 en de revolutionaire introductie van de eerste iPhone in 2007, die het startschot gaf voor talloze innovaties in de online videowereld. Anne Marie deelt haar persoonlijke ervaringen met de evolutie van mobiele telefoons en hoe deze onze videocreaties hebben beïnvloed.

De verschuiving van breed naar hoog

Ga dieper in op de verandering van breed naar hoog met Anne Marie. Laten we de overgang van horizontale naar verticale video’s grondig onderzoeken. Wat heeft deze opmerkelijke verandering veroorzaakt, en waarom is verticale video nu de norm voor sociale media? Anne Marie onthult hoe ons reptielenbrein een rol speelt in deze evolutie en legt uit waarom verticale video’s ideaal zijn voor korte, krachtige content, terwijl horizontale video’s beter passen bij uitgebreide instructievideo’s.

Luister naar de podcast

Algoritmes ontcijferd: Impact op ons schermgedrag

Onze schermtijd blijft toenemen, vooral door sociale media. Algoritmen evolueren in hoog tempo en zorgen ervoor dat we voortdurend nieuwe prikkels ervaren. Ontdek in deze podcast hoe het algoritme van TikTok zich onderscheidt van dat van Instagram en hoe het ons blijft verbazen. Anne Marie deelt strategieën om controle te houden over het algoritme en zo een betere ervaring te creëren op sociale mediaplatforms.

De kracht van 6 seconden

In de wereld van online video’s is onze concentratieboog kort. Anne Marie introduceert de 6-secondenregel en benadrukt waarom het essentieel is om elke 6 seconden iets fascinerends in je video te bieden. Ontdek hoe platforms zoals Vine hebben bijgedragen aan deze benadering en begrijp waarom korte video’s nu de standaard zijn geworden.

Videoproductie: Luxe of smartphone?

Moeten we de knoop doorhakken tussen kostbare, uitgebreide videoproducties en het snel en eenvoudig filmen met een smartphone? Tegenwoordig lijkt het volkomen aanvaardbaar om voor de laatste benadering te kiezen, maar de juiste beslissing hangt af van je doelen en de doelgroep die je wilt bereiken. Anne Marie deelt waardevolle inzichten over het maken van promo-video’s voor diverse doeleinden en benadrukt de cruciale elementen zoals licht, geluid, stabiliteit en emotie in videomateriaal.

Editing magic: Aanbevolen videobewerkingstools

Ontdek de videobewerkingstoolaanbevelingen van Anne Marie, waaronder bekende apps voor zowel iOS als Android. Begrijp waarom het essentieel  is om het juiste platform te kiezen voor een optimale zichtbaarheid op sociale media, en krijg tijdens de podcast praktische tips over het toevoegen van ondertiteling aan je video’s.

Kunstmatige intelligentie en de evolutie van videocontent

Anne Marie deelt haar perspectieven over de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in de wereld van video en de mogelijke invloed op menselijke content. Ze geeft inzichten over de geschiktheid van AI in bepaalde situaties en benadrukt het blijvende belang van authenticiteit. Ontdek haar boeiende AI-experiment, waarmee video’s realistisch worden vertaald zonder het menselijke karakter te verliezen.

De wereld van online video is geëvolueerd en blijft dat doen. De podcast van Studio Beeckestijn met Anne Marie biedt waardevolle kennis om je eigen online videoproductie naar nieuwe hoogten te tillen.

Make impact  

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar gratis kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij of download een van de whitepapers. #kennisdelen

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data en communicatie door 100% vakexperts. Op zoek naar nieuwe kennis en inspiratie? Woon een online clinic bij, download een van de whitepapers of volg een opleiding of training. #kennisdelen 

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!