Deze post is goedgekeurd voor 50 jaar en ouder

9 november 2005, 13:25

De jaren zestig van SchoolBANK.nl‘Eindelijk het boek bij de leukste site van Nederland!’ kopte de Bruna-folder die ik gisteravond zat door te bladeren. Vanochtend vroeg naar de winkel dus! Ik wilde weleens weten welke site dat dan wel wezen mocht.

Het boek, te koop voor 14,95, beslaat krap 100 pagina’s en is samengesteld door Lenneke Persons en Guy Spriggs. De laatste is directeur van Rosetta, uitgever van o.a. SchoolBANK.nl. Ik kende de site eerlijk gezegd alleen uit de media en had op basis daarvan de indruk dat er voldoende online content voor een boek in zat. Dat viel me na lezing behoorlijk tegen.

Als je van 100 pagina’s er slechts 15 reserveert voor persoonlijke ervaringen van ‘60-ers’ wordt de gesuggereerde link met SchoolBANK.nl wel erg dun. Zeker als je bedenkt dat van de 20 geinterviewden het gros meermalen aan bod komt. Waar is de rest van het boek dan mee gevuld? Met pastelkleurige foto’s van de Beatles en vergeelde schoolrapporten. En veel, heel veel foto’s van snuisterijen waar je medio jaren 60 je agenda of je BH mee opvulde.

Voor een trip ‘down memorylane’ is dit boek evenwel geslaagd. Ik snap alleen dus niet wat SchoolBANK.nl er mee te maken heeft. Een lagere verkoopprijs en ‘Powered by Spriggs’, dat was m.i. een beter idee geweest.

Ik werkte tien jaar bij de grote uitgevers van Nederland. In 2001 ben ik voor mezelf begonnen, als zelfstandig webmarketeer en freelance auteur. Op internet zijn zoekmachines mijn grote passie. Zo voer ik voor grote en kleine klanten Google AdWords-campagnes. Begin 2005 heb ik Feeder, de Nederlandse RSS zoekmachine, gelanceerd.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!