Desktop Keeley: The Sun Page 3 op je bureaublad

21 juli 2008, 10:42

In Engeland is de krant The Sun een begrip. Door de alternatieve manier van het brengen van nieuws, heeft deze krant een redelijk grote schare van abonnees (zie ook achtergrond op Wikipedia). Een populaire pagina in The Sun is Page 3 en het laat zich al snel raden waarom.

The Sun heeft afgelopen week een nieuwe desktop applicatie gelanceerd, “Desktop Keeley”. Deze zwaar gepimpte RSS-reader zorgt voor een geheel nieuwe presentatie (volledig in the stijl van deze krant) van het nieuws. Geen saaie popups of notifiers, maar Keeley zelf, die af en toe binnen wandelt om je attent te maken op de feiten. Kun je niet wachten totdat er weer wat nieuws is, dan kun je Keeley ook vragen om wat vaker langs te komen via de “Come out to play” optie in het menu.

Desktop Keeley

Op de website van The Sun is het volgende te lezen : “BE the envy of all your friends and get Page 3’s sexy Keeley Hazell on your desktop now! “ ; Keeley laat zich installeren op zowel Mac als Windows en in de nabije toekomst ook onder Linux. Bovenstaande afbeelding is kenmerkend voor de gehele applicatie; let dus wel op wanneer je deze op je werkplek installeert, er kan een collega al fronsend voorbij lopen.

De “Desktop Keeley” is gemaakt door Glue London en ontwikkeld op basis van Adobe AIR.

Klaasjan Tukker
Business Development Manager bij Adobe Systems

Klaasjan is Business Development Manager Creative Pro bij Adobe Systems. Samen met de grote media-organisaties in de Benelux probeert hij innovatieve projecten neer te zetten rondom Adobe technologie. Daarin is hij bezig met zowel Web-projecten (streaming video, interactieve video en interactieve websites), desktop toepassingen op basis van Adobe AIR, als ook de lijn van Creative Suite applicaties van Adobe Systems.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!