Dear Mr. Bush

3 september 2005, 20:05

(…) Any idea where all our helicopters are? It’s Day 5 of Hurricane Katrina and thousands remain stranded in New Orleans and need to be airlifted. Where on earth could you have misplaced all our military choppers? Do you need help finding them? I once lost my car in a Sears parking lot. Man, was that a drag. (…)

Dit is de opening van een hilarische maar zeer kritische open brief van Michael Moore aan George W. Bush.

The image of a great leaderOok vandaag in de Volkskrant (voorpagina) een artikel over het falen van Bush en de kritiek die hij krijgt vanuit het Congres:

(…) Afgevaardigde Harold Ford uit Tennessee noemde de president ‘zwak en onzeker’. Die indruk werd versterkt door weblogs die op internet foto’s publiceerden van een gitaar spelende president op dinsdag, terwijl New Orleans onder water liep. (…)

Hoe lang blijven DE Amerikanen nog blind voor het geklungel van Bush?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Roy Huiskes – chapter42

  Je zou jezelf eens achter de oren moeten krabben als 3e wereldlanden, 2e wereld landen en 1e wereldlanden ongevraagd hulp gaan sturen aan het rijkste, meeste bevrijdende land van de wereld.

  Ik vraag mij vooral af hoe de PR machine zich hier uit gaat redden.


  3 september 2005 om 22:21
  moraal

  sterker nog, ik zit momenteel in de states en ik verbaas mij enorm over de mening van de amerikanen ten opzichte van bush. 90% vind hem echt een “drol” maar geloven wel in zijn administratie en houden daarom Bush een hand boven het hoofd. Alle nieuwszenders hier zijn trouwens verontwaardigd over het feit dat de democratische partij de administratie Bush aanvalt met gebruik van de Katrina-argumenten. Dit vinden ze onsmakelijk gedrag met het oog op de volgende verkiezingen. Hoe zo een republikaans bolwerk die nieuwszenders? raar land soms… 🙂


  4 september 2005 om 12:27
  Karel

  Wat mij opvalt is dat Amerikanen behoorlijk kritisch zijn tov van Bush, maar Nederlanders die in de VS wonen, dwepen gewoon met de Amerikaanse regering. Misschien logisch omdat dit meestal blanke midden- en hogere klasse betreft, maar toch.


  4 september 2005 om 14:43
  Sandra

  leuke blog hoor, maar wat heeft dit nou met marketing te maken? ik hou zelf helemaal niet van bush, maar ik zit hier ook niet op de politieke mening van marco te wachten eerlijk gezegd.


  4 september 2005 om 19:05
  at

  Sorry Sandra, Bush is één grote marketingcampagne die nu ‘enigzins’ lijkt te gaan falen. Derhalve verdient het een posting op dit weblog…..


  4 september 2005 om 20:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!