De Previewer is de eerste catalogus op je mobiel

10 juli 2004, 11:26

Met de Previewer is een catalogus met mobiele content ge?ntroduceerd. Content die je eenmalig op je mobiele telefoon downloadt, vervolgens kun je gratis en onbeperkt de content beluisteren en bekijken op je telefoon, op elk moment en elke locatie. Pas als je de content daadwerkelijk bestelt, vindt betaling plaats via premium sms-berichten. De catalogus bevat ruime overzichten logo?s, ringtones, plaatjes en games. De HotSMS Previewer maakt gebruik van technologie ontwikkeld door het Finse Animoi. Nu nog is de Previewer alleen geschikt voor Nokia-toestellen.

De nieuwe Previewer kan gratis worden opgevraagd door een sms te sturen met PRE naar 4411. Vervolgens ontvang je per sms een downloadlink op je telefoon. Je downloadt de Previewer en slaat hem op op je mobiele telefoon. Daarna kun je gratis en onbeperkt ringtones beluisteren, logo?s, plaatjes en games bekijken. Je hebt hiervoor dus geen verbinding nodig via bijvoorbeeld GPRS. Alle content staat al op je mobiele telefoon. Met ??n druk op de knop bestel je bijvoorbeeld een ringtone. Je telefoon stuurt een sms uit om de content op te vragen. Pas bij het ontvangen van de content betaalt de gebruiker door middel van premium sms-berichten.

Als er updates zijn van de content ontvang je een nieuwe link om de ge?pdate versie van de Previewer te downloaden. De Previewer is daarmee zeer geschikt om aan de actualiteit gerelateerde content direct aan te bieden. Zo leveren het Europees Kampioenschap Voetbal – jawel, zaterdag begint het! – en de Olympische Spelen de komende zomer mooie content die direct op de Previewer beschikbaar kan worden gemaakt.

In eerste instantie is de Previewer alleen geschikt voor Nokia-toestellen in de series 30, 40 en 60. Op termijn zullen ook andere toestellen worden toegevoegd.

Marketingmogelijkheden?

De techniek achter de Previewer maakt het mogelijk om vrijwel elke dienst eenmalig op je telefoon te downloaden en (gratis) op je gemak te kunnen bekijken, beluisteren of proberen. Je zou bijvoorbeeld de nieuwste CD van een bepaalde artiest of band kunnen downloaden op je telefoon met korte samples. Je kan dan de cd rustig luisteren en eventueel bestellen. In combinatie met een mobiele-betaalmethode kun je direct afrekenen. Maar ook een verkooporganisatie kan het productportfolio mobiel beschikbaar maken.

Bron:

http://www.telecommerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!