De meeste internetters bezoeken slechts zes sites

8 maart 2006, 22:00

[blockquote]There may be almost 76 million sites stuffed full of six billion pages of information vying for our attention on the Web, but it seems that most surfers only choose to visit six sites on a regular basis.[/blockquote]

Dit kwam naar voren uit een recent onderzoek van Directgov, een portal van de Engelse overheid. 51 procent van de Engelse internetbezoekers bezoeken slechts zes sites op reguliere basis. Of het er nu zes zijn of niet, ik herken dit ‘Supersite fenomeen’ inderdaad, veel mensen hebben een kleine vaste set van sites die ze dagelijks bezoeken. Ik zelf ook. Veel loopt via RSS, maar o.a. Emerce, Frankwatching, Frank-ly en Marketingfacts behoren tot mijn vaste sites die ik naast RSS ook bezoek en standaard in de tabs van Firefox worden geladen.

Welke sites behoren tot jouw ‘supersites’ die je dus dagelijks bezoekt?

Bron: Digital Lifestyles

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!