De week op social: Facebook lanceert videoapp voor TV en maakt reacties belangrijker dan likes

4 maart 2017, 08:00

Welkom bij een nieuwe editie van deze wekelijkse rubriek waarin ik je op de hoogte houd van de laatste ontwikkelingen in social media met het nieuws dat de afgelopen week opviel. Met deze week: Facebook voegt vlaggetjes toe aan je profielfotokadermaker, Samsung voegt Facebook videoapp toe aan smart TV’s, Google rolt de assistent uit naar meer Android-telefoons, Facebook reacties krijgen meer invloed op je timeline dan likes, Prisma App lanceert Store en Twitter introduceert auto-looping cinemagraphics.

Samsung voegt Facebook videoapp toe aan smarttv’s

Samsung Smart TV Facebook App

Enkele weken terug kondigde Facebook de introductie van een speciale videoapp aan waarmee je je favoriete Facebookvideo’s op een smart televisie kunt bekijken. Met deze speciale videoapp krijg je toegang tot video’s van de mensen en pagina’s die je volgt op Facebook, inclusief merken, vrienden en familieleden. Tevens kun je livevideo’s van overal ter wereld bekijken. Volgens VentureBeat gaat Facebook video’s aanbevelen op basis van je interesses en je activiteit op het platform. Je kunt de video’s opslaan, opnieuw bekijken, delen en je eigen video’s uploaden.

Met de combinatie van videobreaks opent Facebook ook een nieuwe stroom voor advertentie-inkomsten.

Bron: VentureBeat

Facebook Reacties wegen zwaarder dan likes in timeline

Facebook Reactions

Een jaar geleden introduceerde Facebook vijf nieuwe emoji’s om je reactie op een bericht uit te drukken. Naast de vind-ik-leukknop verschenen emoji’s om met liefde, lachen, boosheid, verdriet en een wow-gevoel te reageren. Nu geeft een woordvoerder van Facebook aan dat de vijf reacties zwaarder gaan wegen dan de likeknop in het ranken van berichten in de nieuwsstroom. De woordvoerder licht toe:

Over the past year we’ve found that if people leave a Reaction on a post, it is an even stronger signal that they’d want to see that type of post than if they left a Like on the post, … So we are updating News Feed to weigh reactions a little more than Likes when taking into account how relevant the story is to each person.

Volgens TheDrum was het uitdrukken van liefde met een hartemoij de meest gekozen reactie.

Bron: Mashable

Facebook voegt vlaggetjes toe aan profielfotokadermaker

Sinds enige tijd kun je een profielfotokader toevoegen aan je profielfoto op Facebook. Zo kun je je steun voor een goed doel of je favoriete sportclub kenbaar maken met een fotokader. Een feature die Facebook heeft overgenomen van Snapchat. Sinds enkele dagen kun je nu ook je land van herkomst weergeven met je profielfoto. Met de tool Profielfotokaders voeg je eenvoudig de vlag van je land toe aan je profielfoto. Volgens TheNextWeb heeft Facebook met de laastste update 200 vlaggen toegevoegd aan de profielfotokadermaker.

Profielfotokader vlaggetjes

Bron: TheNextWeb

Google rolt Assistent uit naar meer Android telefoons

Google Assistant, je eigen persoonlijke assistent die je helpt om makkelijker dingen te vinden en andere zaken te regelen via Google, rolt nu uit naar meer Android-telefoons. Assistant was al beschikbaar op de Pixel, Google Home, Google Allo en Android Wear en komt nu ook op smartphones voor Android 7.0 Nougat en Android 6.0 Marshmallow.

Bron: Google

Prisma App introduceert een filterstore

Prisma, de fotobewerkingsapp waarmee je speciale filters kunt toepassen op je foto’s, introduceert deze week twee nieuwe features. De eerste feature is alleen beschikbaar voor de meeste actieve gebruikers en biedt de mogelijkheid om zelf filters te maken (voorlopig alleen via web).

De tweede feature Store biedt een verzameling van 44 nieuwe filters die gratis zijn te downloaden. Volgens Prisma Lab biedt Store de mogelijkheid om een persoonlijke verzameling filters aan te leggen. In de toekomst zullen de user generated filters ook beschikbaar zijn via Store.

Bron: Venturebeat

Twitter Kit maakt korte auto-looping cinemagraphics mogelijk

Video is op Twitter, net als op andere social media, de belangrijkste vorm van content aan het worden. Vandaar dat Twitter Kit, gemaakt voor interactie met Twitter, nu auto-looping cinemagraphics mogelijk maakt. Daarnaast kan je nu video’s terugspelen via de nieuwe Vine Camera.

Cinemgraphics

Bron: Twitter

Juan Felix is marketing en sales consultant en eigenaar van marketing bureau Felix Marketing Advies. Juan heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur voor ondernemers en marketeers in diverse sectoren, zoals gezondheidszorg, retail, automotive, media en telecommunicatie. Zijn uitgangspunt is steeds "hoe kun je het vertrouwen van je klanten winnen en vasthouden". Social media marketing speelt daarbij een prominente rol. Sinds 5 jaar werkt Juan voor gerenommeerde Amerikaanse bedrijven in de social media industrie. Zijn professionele marketing en sales kennis zet hij tevens in voor het succes van Nederlandse ondernemers.

Categorie
Tags

2 Reacties

  peterzeilstra

  Bedankt Juan, voor deze handige informatie!


  4 maart 2017 om 13:09
  juanfelix

  Graag gedaan Peter!


  5 maart 2017 om 07:43

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!