David L. Sifry over Technorati

7 oktober 2004, 04:08

David L. Sifry over TechnoratiTechnorati, de Google onder de RSS-zoekmachines, volgt inmiddels meer dan 4,1 miljoen weblogs en heeft een gemiddelde responsetijd van 7 minuten. Dat betekent dat binnen 7 minuten nadat op één van de 4,1 miljoen weblogs een nieuw bericht is geplaatst, Technorati hiervan op de hoogte is en het bericht dus vindbaar is voor de gebruikers van Technorati. Indrukwekkende cijfers van een zoekmachine die twee jaar geleden is ontwikkeld door David L. Sifry.

Sifry kwam overigens met nog veel meer indrukwekkende cijfers tijdens Web 2.0 Conference. Zo wist hij bijvoorbeeld te melden dat iedere 5 maanden de blogosphere verdubbeld, er iedere 7,4 seconden een nieuwe weblog bijkomt en dat er per seconde gemiddeld 4 nieuwe berichten worden geplaatst. Tijdens belangrijke evenementen zoals het debat tussen Kerry en Bush loopt het aantal berichten per seconde overigens flink op.

De hele presentatie van David L. Sifry is te beluisteren via mp3 (12,2 Mb).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!