David Nieborg (game-onderzoeker) over hoe Apple de koers van gameontwikkelaars bepaalt

29 februari 2016, 14:00

David Nieborg (1980) is expert op het gebied van games, gamification, social politics en sociale media. Hij wil waardevolle inzichten uit recent onderzoek vertalen naar de praktijk. Hij doet onderzoek naar verdienmodellen van games. En dan kom je al snel uit bij grote reuzen zoals Apple, want maar drie procent van de online gamers betaalt voor die game.

Nieborg is daarbij met name geïnteresseerd in de machtsverhoudingen in de game-industrie. “Ik volg het geld, want geld is macht”, zegt hij. “De platformhouders waaraan de spellen zijn verbonden, zoals de appstore van Apple bepalen de structuur en koers van alle games”, zegt Nieborg.

Elke game wordt onder de loep gelegd. Daarmee heeft Apple in feite de macht over de makers: uitgesproken (politieke) meningen zijn bijvoorbeeld uit den boze. “Of een game vanuit een fictieve Apple fabriek.”

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!