DaimlerChrysler eerste adverteerder op NU.nl mobiel

10 september 2007, 11:55

Daimler Chrysler Nederland gaat als eerste adverteerder met een campagne voor de Jeep Patriot adverteren op nu.nl mobiel. In het persbericht stelt Erik Rovers, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van mobiele sites bij Ilse Media dat het gebruik van de mobiele versie van nu.nl het afgelopen jaar verdubbeld is.

Mobiel internet wordt dus steeds populairder (lees ook het artikel: ‘Mobiele feiten en trends’), en volgens mediabureau Mediaedge:cia maakt de doelgroep van Jeep vaak gebruik van mobiel internet. Dat zou, aldus het persbericht, blijken uit de ICT barometer van Ernst & Young. Veel directeuren en managers zouden mobiele telefoonabonnementen met internetmogelijkheden hebben. Misschien hebben ze daar bij Mediaedge:cia een andere ICT barometer gebruikt dan ik hier eerder op MF voor het artikel ‘ICT barometer: Lage acceptatie mobiel internet en ontevreden klanten’:

‘Belangrijk ander resultaat uit de ICT-barometer is het minimale gebruik van mobiel internet onder de ondervraagden. Slechts 25 procent van de managers maakt daarvan gebruik. De remmende factor blijkt volgens de ondervraagden de hoge kosten te zijn.’

DaimlerCrysler gaat de opbrengst van de campagne scherp monitoren. De response tot aan de proefrit en de brochureaanvraag zal in de gaten worden gehouden, maar er zal ook tegelijkertijd onderzoek gedaan worden naar de adaptatie en de behoefte aan mobiel internet van consumenten.

Tijdens de campagne wordt er nog niet gesegmenteerd op doelgroepen. Voor de toekomst ziet Rovers van Ilse wel mogelijkheden om te segmenteren. Bijvoorbeeld op type mobiel toestel. Dat zegt volgens hem veel over de gebruiker.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Raimo

  Goed nieuws!


  10 september 2007 om 19:46
  Matthijs

  even een bijzaak rechtzetten. daimlerchrysler is tegenwoordig opgesplitst in daimler AG en Chrysler.


  12 september 2007 om 04:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!