Dagblad van het Noorden vs Volkskrant

4 oktober 2005, 04:03

Dagblad van het Noorden vs VolkskrantArjan Dasselaar laat op PMM BlogNoot zien waarom Henk Blanken van het Dagblad van het Noorden, dat dit weekend een nieuwe site lanceerde, wel snapt hoe het verder moet met de (internet)journalistiek. Daarnaast laat hij zien waarom Geert-Jan Bogaerts van de Volkskrant er wat minder van snapt.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom deze twee zo naast elkaar worden gezet. De een is een weblog van journalisten waar lezers op kunnen reageren, de ander is een weblog van lezers. Logisch dus dat Dagblad van het Noorden het een stuk eenvoudiger heeft dan de Volkskrant als het aankomt op wat wel en niet geplaatst mag worden. Immers, in het eerste geval blijft de krant sturend in waar het over gaat. Conclusie van Dasselaar lijkt me dan ook wat voorbarig. Laten we de komende maanden eerst maar eens kijken hoe de Volkskrant weblogs zich ontwikkelen. Dat ze nog veel moeten leren bij de Volkskrant is duidelijk, maar dat moest Ohmynews enkele jaren geleden ook.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    jeroenmirck

    Een consumenten- en een journalistenblog vergelijken, dat is inderdaad iets van appels en peren. De Volkskrantblog-bashers grijpen zo’n weinigzeggend blogje echter maar al te graag aan om Bogaerts (ik krijg soms het idee dat hij het helemaal in z’n uppie moet doen) een hak te zetten.


    4 oktober 2005 om 13:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!