Coca-Cola wil alle verpakkingen terug

Interview met Ben Bijnens, Country Director van Coca-Cola Nederland

Coca-Cola wil alle verpakkingen terug

Coca-Cola is het feelgood-merk bij uitstek. Hoe houdt de organisatie de merkwaarden vast in tijden van corona? Een gesprek met Ben Bijnens, directeur Benelux Coca-Cola. 

Ben Bijnens werkte 11 jaar in verschillende rollen bij Procter & Gamble voordat hij in 2012 de overstap maakte naar Coca-Cola. Na zijn eerste drie jaren werd hij in 2015 de Country Director van Coca-Cola België en Luxemburg. Sinds 1 augustus 2018 is hij Country Director van Coca-Cola Nederland. 

Bijnens: “Normaal zijn we gefocust op de toekomst, door corona leef je opeens van dag tot dag. Ons belangrijkste aandachtspunt ligt bij onze mensen: is iedereen gezond? Daarnaast gaat er veel aandacht uit naar de omgeving en hoe we daar aan kunnen bijdragen? Natuurlijk moeten we ook de continuïteit van het bedrijf waarborgen.”

Doelstelling voor 2025

Als naar die toekomst wordt gekeken, heeft Coca-Cola de ogen gericht op een duurzamere wereld. Bijnens: “Wij willen geen flesjes en blikjes terugvinden op plekken waar ze niet thuis horen. Dat is een probleem en daar willen wij iets aan doen. Statiegeld is een tool om al die verpakkingen weer terug te krijgen. De doelstelling voor 2025 is om alle verpakkingen die we verkopen, weer terug te krijgen. In Nederland wordt het statiegeldsysteem voor de grote flessen met succes toegepast, in 2021 voeren we dit ook in voor de kleine flesjes: dat juichen we enorm toe!

“We willen naar een circulair model wat betreft het recyclen van pet”

 We willen naar een circulair model wat betreft het recyclen van pet. Dan wordt de fles gezien als grondstof en niet als afval. In België is er het systeem van de blauwe zak dat zorgt voor een goede terugstroom van petflessen. Je moet vooral het doel voor ogen houden en kijken welk systeem het beste bij aansluit per regio.”  
 
Meer over de marketingplannen van Ben Bijnens voor Coca-Cola te weten te komen? Bekijk dan de hele aflevering.

 


DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Beste allemaal

    Ik vind het een hele goede beslissing om het petflessen te hergebruiken ,hadden ze veel eerder moeten doen veel beter voor mens en natuur alleen zo jammer dat zo weinig mensen er in geloven , maar mensen kunnen het ook door gemak zucht het niet willen proberen, ik vind het echt asociaal voor iedereen die er alles aan doen om de aarde een beetje lucht te geven denk ook eens aan een ander dan alleen aan je zelf.Gr Agnes.

    geplaatst op
  • We zijn op het eerste gezicht allemaal milieuvriendelijk. Maar schijn bedriegt. De meeste mensen gooien met gemak hun blikje,flesje of papiertje op straat. En dan nog de chips zakjes en sigaretten peuken die overal liggen. Verden neemt 80% van de bewoners van mijn straat de auto om boodschappen te doen bij de 200 meter verderop gelegen supermarkt. Intussen zijn er demonstraties tegen de co2 uitstoot. Dat is huichelarij van de 1e orde.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.