Chris Anderson over corporate blogging

5 januari 2006, 22:25

Chris Anderson over corporate bloggingAls marketeers wordt gevraagd naar de kracht van weblogs dan wordt er vaak gerefereerd aan de Kryptonite-case of de Dell-case. Voorbeelden waarin vooral het negatieve effect van weblogs wordt benadrukt. Toch zijn er steeds meer positieve voorbeelden te noemen.

Chris Anderson, met name bekend van het artikel The Long Tail en de gelijknamige weblog, geeft in een interview met iMedia als voorbeeld zijn ervaringen met Microsoft over de Xbox 360.

Het interview is meer dan de moeite waard om te lezen omdat Anderson mijn inziens precies aangeeft waar het allemaal om draait bij corporate blogging.

Zijn advies is dat bedrijven zich eerst moeten richten op het monitoren van de blogosfeer en een draaiboek moeten hebben hoe te reageren in geval van calamiteiten.

Als een bedrijf al een corporate blog wil starten, dan adviseert hij dat het vooral de medewerkers op productniveau zouden moeten bloggen. Zij weten immers exact waar het over gaat, hebben veelal een passie voor het product en zitten sneller op een lijn met de gebruikers. Deze medewerkers zijn daardoor ook beter benaderbaar en komen eerlijker over dan de CEO of marketing- en communicatie-medewerkers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!