Character blog opvolger van de soapserie?

Character blog opvolger van de soapserie?

Character blog opvolger van de soapserie?

Naast Procter & Gamble is ook Unilever gestart met een character blog voor Axe. Daar waar P&G probeert haar deodorant onder de aandacht te brengen van jonge meiden, richt Unilever met Axe zich vooral op jonge mannen.

Op de weblog Evanandgareth.com (via: Adland) gaan twee fictieve karakters Evan en Gareth op zoek naar de meest succesvolle openingszin om een date te scoren. Uiteraard wordt alles vastgelegd op foto- en video en hopen Unilever en Axe op een viraal effect van de weblog.

Na eerdere experimenten van o.a. Heineken (met Olaf & Otto), lijkt de character blog daarmee dan toch definitief zijn opmars te maken. Character blogs als opvolger van de soapseries?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Good point, to add to the character trend - I missed the Olaf and Otto one - how about those people for MSN search? They were fictional too, and then there was the triangle "drama" between two guys and a gal for Sharp and.. I'm sure we can think of a few more.

  geplaatst op
 • Thanks for the additional examples Ask! You're right, there are definitely more examples. Captain Morgan's Rum, McDonald's Lincoln Fries, Moosetopia and not to forget Barbie. 'Unfortunately', not all of them are active anymore.

  geplaatst op
 • Here's another one, http://www.sparklebodyspray.com/ P&G attempt to be a tween.

  geplaatst op
 • Character blogs als opvolger van de soapseries?


  Daar geloof ik absoluut in. Internet is bij uitstek het medium om een vervolgserie te starten. Noem het een soap, een serie of een dagelijkse strip, dat maakt niet uit. Ga maar na: iedereen heeft een lijstje favorieten die iedere dag even worden bekeken. Daar past het idee van een vervolgverhaal natuurlijk prachtig in. Sterker nog: waarom zou je niet een advertentie in een dagblad plaatsen die alleen begrijpelijk is als je op internet hebt gekeken, of een product hebt gekocht? Het is nog onontgonnen terrein denk ik, maar tegen de tijd dat ik dood of seniel ben, raadpleeg je eerst meerdere media voor de dag start. Het wordt wel een beetje vroeg opstaan en laat slapen voor de generatie na ons, maar dat moeten ze dan zelf maar oplossen...

  Ik zou wel een stripverhaal op internet willen lezen, als voorloper van het character-soap-blog. Geen cartoons, maar een vervolgverhaal dus. Zijn daar geen voorbeelden van?

  geplaatst op
 • Da's toevallig, zoiets staat hier ook zo'n beetje op stapel, de layout is net klaar om te slicen, als er iemand denkt dat ie genoeg humor en inspiratie heeft voor minstens 1 leuk stukje per dag mag ie zich per ommegaande bij mij melden!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.