Character blog opvolger van de soapserie?

13 mei 2005, 08:49

Character blog opvolger van de soapserie?

Naast Procter & Gamble is ook Unilever gestart met een character blog voor Axe. Daar waar P&G probeert haar deodorant onder de aandacht te brengen van jonge meiden, richt Unilever met Axe zich vooral op jonge mannen.

Op de weblog Evanandgareth.com (via: Adland) gaan twee fictieve karakters Evan en Gareth op zoek naar de meest succesvolle openingszin om een date te scoren. Uiteraard wordt alles vastgelegd op foto- en video en hopen Unilever en Axe op een viraal effect van de weblog.

Na eerdere experimenten van o.a. Heineken (met Olaf & Otto), lijkt de character blog daarmee dan toch definitief zijn opmars te maken. Character blogs als opvolger van de soapseries?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

7 Reacties

  René

  Character blogs als opvolger van de soapseries?

  Daar geloof ik absoluut in. Internet is bij uitstek het medium om een vervolgserie te starten. Noem het een soap, een serie of een dagelijkse strip, dat maakt niet uit. Ga maar na: iedereen heeft een lijstje favorieten die iedere dag even worden bekeken. Daar past het idee van een vervolgverhaal natuurlijk prachtig in. Sterker nog: waarom zou je niet een advertentie in een dagblad plaatsen die alleen begrijpelijk is als je op internet hebt gekeken, of een product hebt gekocht? Het is nog onontgonnen terrein denk ik, maar tegen de tijd dat ik dood of seniel ben, raadpleeg je eerst meerdere media voor de dag start. Het wordt wel een beetje vroeg opstaan en laat slapen voor de generatie na ons, maar dat moeten ze dan zelf maar oplossen…

  Ik zou wel een stripverhaal op internet willen lezen, als voorloper van het character-soap-blog. Geen cartoons, maar een vervolgverhaal dus. Zijn daar geen voorbeelden van?


  8 juni 2005 om 16:12
  BasW

  Da’s toevallig, zoiets staat hier ook zo’n beetje op stapel, de layout is net klaar om te slicen, als er iemand denkt dat ie genoeg humor en inspiratie heeft voor minstens 1 leuk stukje per dag mag ie zich per ommegaande bij mij melden!


  8 juni 2005 om 16:59
  Kurtisadart

  CFFHOOK лучший чит для варфейс.

  cheats for warface : скачать читы на warface

  Наш сайт: Читы варфейс


  5 februari 2017 om 11:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!