• Mobile
  wordt gesponsord door

CES 2009 Dag 3: Internet op de TV eindelijk massaal beschikbaar!

CES 2009 Dag 3: Internet op de TV eindelijk massaal beschikbaar!

Vorig jaar konden we al internet op de TV zien op de CES, maar dit jaar wordt het duidelijk dat het echt algemeen beschikbaar wordt. Sony, LG, Panasonic, Vizeo en Samsung hebben allemaal internet geïntegreerd op de TV. Bijzonder is dat er verschillende strategieën worden gekozen. Panasonic heeft bijvoorbeeld een geheel gesloten systeem maar Samsung heeft een open systeem waar meerdere partijen widgets voor kunnen maken. Sony heeft modellen met zowel een open als gesloten systeem.

De grote winnaar is echter Yahoo! Zij leveren aan Sony, LG, Vizeo en Samsung met Yahoo! Connected TV de widgets die op TV worden gebruikt en worden daarmee een belangrijke speker in de huiskamer. Ik sprak met Patrick Berry VP van Yahoo Connected TV en mocht zelfs heel even praten met de oprichter van Yahoo Jerry Yang (maar dan wel off the record…).

Ik heb mijn filmpje in mijn CES Dag 3 Dik kanaal gezet en aangevuld met leuke presentaties en reviews van de connected TV’s die ik in mijn filmpje bespreek.


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Erwin Blom heeft aardige aanvulling op dit videoverslag:
  Het is niet de vraag of internet en tv één worden, het is de vraag wanneer

  geplaatst op
 • waarom krijg ik een trailer van een film te zien hier? Is dat de bedoeling?

  geplaatst op
 • @Petra: via Dik zijn meerdere video's rondom dit onderwerp verzameld; klik eens op één van de video's eronder!

  Zit overigens net artikel in NRC te lezen over digitale tv:
  De tv moet orde brengen in de digitale huiskamer

  geplaatst op
 • Oude wijn in nieuwe zakken! Is al jaren aan de gang, Vincent probeert toch nog zijn gelijk te halen met zijn mislukte PCzapper?

  geplaatst op
 • Niks mis met die verslagen. Wel leuke interessante dingen te zien. Dank daarvoor. Vorig jaar ook nog wat van opgepikt. Maar even serieus: volgens Vincent gaat de technologie met de tijd mee, maar de mode staat blijkbaar sinds de ijstijd al stil.

  Is het niemand namelijk opgevallen, dat hij exact hetzelfde aanheeft als op de vorige CES? Een jaar tijd aan nieuwe gadgets, maar wellicht een nieuwe blazer of shirt? Hmmm...

  @Mark Appel: Jij verkoopt zo te zien ook video producten, net als PCzapper deed/doet. Niet alles kan slagen, zoiets heet statistieken ;) Een beetje respect voor de mede-ondernemer. Hij is tenminste man genoeg geweest, om wat minder gelukte business modellen toe te geven. Jij bent met die opmerking in ieder geval geen spat beter. Leef ermee....

  geplaatst op
 • Presentatie IPTV op 11 februari 2009 in het Kurhaus te Scheveningen zie onderstaand dagprogramma.


  http://www.mediadistributionday.nl/programma/

  met vriendelijke groet,

  Jakob Pieterman

  geplaatst op
 • Mannen/vrouw, alles wat ik zie fraai maar…het gaat het niet worden. Mediademocratie het gaat om 'mijn televisie’ en niet die van sony, LG, Yahooooooooo, philiips en wat dies meer zij. Samsung zit er nog het dichtste bij maar de rest struikeld over elkaar heen met nanon services. Ook is de stelling van Samsung dat 50% van de verkochte televisies in 2009 internet tv zou hebben dikke flauwekul. Met alle stagnaties in de verkoop zit er voor anderhalf jaar in de distributie pipeline.

  geplaatst op
 • @Simon, je hebt helemaal gelijk. Zelf benik er met de allontv mediabox ook niet gekomen hoor, ongeveer gelijktijdig gestart met vincent...

  geplaatst op
 • IPTV rechtstreeks op je bestaande TV
  Bandbreedte tussen 648 Kbps en 1240 Kbps
  Verbinding van ongeveer 2 Mb is ruim voldoende
  Kwaliteit DVD of Full HD dus altijd digitaal.

  Onbeperkt aantal kijkers
  Alle sporten
  Alle TV kanalen etc.
  Inclusief Live uitzendingen
  Abonnementsvorm lager dan UPC of Ziggo!!!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.