Breedbandgebruik in opkomst

9 juni 2003, 07:42

Het aantal breedbandgebruikers is in Europa meer dan verdubbeld, waarbij internetpagina’s om muziek uit te wisselen en pornosites favoriet zijn.

Uit onderzoek van Nielsen/NetRatings in acht Europese landen, waaronder Nederland, blijkt dat het aantal klanten met een breedbandverbinding (kabel en ADSL) met 136 procent is toegenomen. Nederland staat op de derde plaats met het aantal breedbandgebruikers, na Spanje en Frankrijk. In Nederland internetten zo’n 800.000 mensen via de kabel en 200.000 met ADSL. Nielsen/NetRatings bekeek tussen april 2002 en april dit jaar het internetgebruik in Europa (ANP).

Startpagina kwam deze week deze week met een nieuwe versie van haar homepage, speciaal gericht op bezoekers die beschikken over een breedbandaansluiting. Op de breedbandversie staan links naar sites die juist voor bezitters van breedband interessant zijn, zoals het NOS Journaal, sites met informatie over films en speciale muzieksites. De smalbandversie van Startpagina blijft bestaan naast de breedbandversie.

Overigens blijkt uit een onderzoek van TNO en marktonderzoeker Blauw Research dat een snelle breedbandverbinding de kans op virussen wel vergroot. Van alle surfende Nederlanders kreeg 71 procent wel eens met een virus te maken, vaak via email. Breedbandgebruikers hebben er meer last van, namelijk 81 procent. Bijna de helft van de consumenten in het onderzoek beschouwt het internet als veilig. Virussen verstoren de werking van de computer.

Bron:

http://www.adfoweb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!