Connected rijden met de elektrische BMW i3! #adv

19 mei 2014, 09:30

Met de BMW i3 geeft BMW elektrisch rijden een nieuwe dimensie. Natuurlijk is elektrisch rijden goed voor de portomonnee. Als je hem zakelijk rijdt betaal je slechts een bijtelling van 4 of 7 procent. Dankzij de krachtige performance, z'n grote actieradius en innovaties zoals ConnectedDrive en de Remote App is autorijden een geheel nieuwe ervaring.

Rijbeleving

Dankzij de vele innovaties biedt de i3 een zeer ontspannen rijbelevenis. De one pedal driving maakt zowel accelereren als remmen via alleen het rijpedaal mogelijk en zorgt daarmee voor een directere en intensievere rijbeleving. Bovendien zorgt de combinatie van de krachtige elektromotor, het bijzonder lage zwaartepunt en een ideale 50-50 gewichtsverdeling voor een soepele rijbeleving. De i3 sprint vanuit stilstand van 0 tot 100 in 7,2 seconden en van 80 tot 120 km/u duurt het minder dan vijf tellen.

Desondanks heeft de BMW i3 een actieradius tot 160 kilometer (afhankelijk van o.a. persoonlijk rijgedrag, geselecteerde route, weersomstandigheden, etc.), genoeg om vrijwel alle nodige ritten in het normale stadsgebruik af te leggen. Als regelmatig gebruik van de BMW i3 ook op langere afstanden gewenst is, dan kan een optionele range extender (REX) bij de i3 voor een verdubbeling van de actieradius zorgen. De range extender is een kleine, zeer stille benzinemotor die een generator aandrijft, die op zijn beurt de accu laadt, zodat de auto ook dan volledig elektrisch rijdt.

Voor je eigen gemak kan hij gewoon thuis worden opgeladen. Via de BMW i Wallbox, een laadstation dat aan de huis- of garagemuur wordt gemonteerd. Hiermee kan je tot 60 procent sneller opladen dan het standaard meegeleverde laadsnoer (mode 2). De BMW i3 kan hiermee in maximaal 6 uur volledig worden opgeladen.

Connected

De BMW i3 is een ware computer op wielen, waardoor je altijd in verbinding staat met de buitenwereld. Neem de BMW Connected Drive, een assistent die er continu voor je is tijdens het rijden. De Actieradiusassistent helpt je met het plannen van de ritten door onder andere rekening te houden met de acculaadstand, rijstijl en de verkeersituatie. Bovendien kan je in het navigatiesysteem het dichtstbijzijnde oplaadstation alsmede de beschikbaarheid direct bekijken, en opnemen in je routebegeleiding. Tegelijkertijd controleert het navigatiesysteem ook of je met alternatieve vervoersmiddelen – zoals metro of tram – sneller je gewenste bestemming kunt bereiken. Maar ook waar je kunt parkeren, en wanneer de betreffende tram of metro vertrekt. Dankzij de speciaal voor BMW i ontwikkelde BMW TeleServices weet je BMW i agent altijd wanneer, en om welk onderhoud je BMW i3 vraagt.

Een andere gave innovatie is de Remote App. Hiermee kan je direct de actieradius, huidige accu- en laadstatus en eventuele servicemeldingen bekijken. Je kan de auto er ook mee op afstand starten, en kan je voor vertrek alvast de temperatuur van de BMW i3 instellen.

Meer informatie of een proefrit aanvragen?

Voor meer informatie over de voordelen van zakelijk elektrisch rijden in de BMW i3 of voor het vragen van een proefrit om de i3 persoonlijk te ervaren, bezoek je de website.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!