Blogview: marketingpulse.nl

13 november 2005, 19:23

marketingpulse.nlRegelmatig wordt me gevraagd naar voorbeelden van succesvolle weblogs in Nederland. En alhoewel de grote bedrijven het vooralsnog laten afweten, zijn er inmiddels tal van kleine ondernemers en ondernemingen die hebben laten zien wat weblogs kunnen betekenen in hun bedrijfsvoering. In de komende periode zal ik op Marketingfacts een aantal van deze voorbeelden de revue laten passeren.

Afgelopen week heb ik een aantal mensen achter Nederlandse weblognetwerken geinterviewd. De response op mijn vraag om kort te reageren op een aantal vragen was dermate hoog, dat vandaag en morgen nog een tweetal blognetwerken aan bod komen. Vandaag de reactie van Jason Simmonds, een van de mensen achter marketingpulse.nl, het weblognetwerk van MarketingTribune.

Wanneer zijn jullie begonnen met marketingpulse.nl?

Marketingpulse is op 4 oktober 2005 gelanceerd. We zijn dus pas een kleine maand bezig.

Hoe zijn jullie op het idee van een weblognetwerk gekomen?

Het idee is oorspronkelijk afkomstig van mede blogger Fred Sengers. Fred kende Peter Strating, die weer mij kende en zodoende begon het vorm en invulling te krijgen.

Wat is de doelstelling met marketingpulse.nl?

Om een inspirerende en leuke marketing netwerk te cre?ren, die de kracht en het bereik van individuele marketing weblogs/bloggers samenbundelt tot ??n geheel.

Wat heeft het tot nu toe opgeleverd?

Tot nu toe 20 aangemaakte weblogs, alleen nog niet allemaal even actief. 1.660 unieke bezoekers, een aantal verbeterpunten en een hoop plezier! 😉

Wat zijn volgens jou de belangrijkste succesfactoren?

De mensen die meedoen en hun lezers/relaties.

Waar staat marketingpulse.nl over een jaar?

Ik hoop dat we tegen die tijd zo`n 100 goed gevulde marketing blogs hebben en ondertussen heel wat leuke dingen met elkaar hebben kunnen delen 😉

Jason, heel veel succes met marketingpulse.nl en net als bij de andere blognetwerken, volg ik jullie uiteraard op de voet!

Suggesties voor deze reeks van succesvolle zakelijke weblogs zijn uiteraard altijd welkom. Stuur een email naar [email]info@marketingfacts.nl[/email] of plaats hieronder een reactie.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Cpt. Iglo

  Ons is weer nix gevraagd.


  13 november 2005 om 20:29
  loket

  ’t zijn wel hele korte staccato-antwoorden. . .


  13 november 2005 om 21:09
  media

  Ze zijn natuurlijk ook nog maar kort bezig en wellicht hebben ze op dit moment niet veel meer te melden. Of Jason was druk, dat kan natuurlijk ook 😉


  13 november 2005 om 21:29

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!