Blogonomics

21 april 2005, 18:24

Blognomics: eerste Nederlandse Blog-symposiumVanmiddag werd tijdens de TINE-beurs in Amsterdam het eerste Nederlandse Blog-symposium gehouden: Blognomics. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van het Nederlandse internet.

Een gevarieerd programma waarin de ca. 100 bezoekers werden meegenomen in de wereld van weblogs. Interessante cijfers van web-log.nl (Ilse Media), de eerste cijfers van MSN Spaces (er zouden al 500.000 spaces zijn in Nederland), de marketing-mogelijkheden van weblogs op een rijtje, de bedreiging voor traditionele uitgevers (en journalisten) en de rol van weblogs in de politiek. En uiteraard het nodige netwerken tijdens de pauze en de borrel. Prima symposium waarvoor complimenten aan de organisatie (Guido, nogmaals bedankt voor de uitnodiging!).

De presentaties van het seminar zullen later op blognomics.nl zijn te downloaden. Mijn presentatie is alvast hier (na registratie) te downloaden.

De eerste impressies en verslagen van Blognomics zijn inmiddels te vinden op Frank-ly (waar Frank Meeuwsen een aantal videoreportages online heeft staan), r-win.com (waar Erwin Boogert een aantal podcasts heeft staan) en op gnispen.blogspot (waar Guido van Nispen al een tijdje foto’s heeft geplaatst over Blognomics).

Ongetwijfeld zullen later meer verslagen volgen!

Update

Blognomics: kwaliteit boven kwantiteit

The Hobson and Holtz Report – Podcast #26: April 21, 2005

Blogoptimalisatie van je content

‘250.000 actieve weblogs in Nederland’

Blogosfeer, de nieuwsgroepen van weleer

Hoe ziet de Nederlandse blogger eruit?

Bedrijfsleven ontdekt ‘bloggen’

Talk and images about Blognomics

Blognomics Success

Blognomics 2005 ? de presentaties

webloggen breekt door

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!