Bloglines nu ook beschikbaar in het Nederlands

7 juli 2005, 06:30

Ask Jeeves, Inc. introduceert een Nederlandse versie van Bloglines. “Nederlandse webloggers en hun lezers behoorden tot de eerste groep die Bloglines gebruikten”, verklaart Mark Fletcher, oprichter en algemeen directeur van Bloglines bij Ask Jeeves. “Voorheen waren deze mensen aangewezen op de Engelstalige website. Vanaf nu bieden we ze dezelfde verregaande zoek- en publicatiemogelijkheden, maar dan in het Nederlands.”

Bloglines werd in 2003 ge?ntroduceerd en groeide in korte tijd uit tot de meest gebruikte tool voor het verzamelen van online news feeds en het eenvoudig opzetten van weblogs. Momenteel zoekt Bloglines in ruim 564 miljoen online artikelen en dit aantal groeit dagelijks.

Iedere gebruiker maakt op eigen wijze gebruik van Bloglines. Nadat gekozen is voor bepaalde nieuwsbronnen en specifieke onderwerpen, verzamelt de dienst het gewenste nieuws en publiceert dit vervolgens op de persoonlijke Bloglines-pagina. De dienst biedt de volgende mogelijkheden:

 • Zoeken – Op basis van kernwoorden zoekt Bloglines op internationale weblogs naar elk gewenst onderwerp. Gebruiker kunnen zoekacties opslaan en zich erop abonneren, om de voortgang van een discussie bij te houden. Bloglines geeft automatisch een signaal als nieuwe artikelen over het betreffende onderwerp zijn geplaatst.
 • Abonneren – Blogline-leden kunnen zich gratis ‘abonneren’ op weblogs of news feeds die ze interessant vinden. Bloglines houdt dan bij of er nieuwe informatie verschijnt en meldt dit automatisch. Leden kunnen zich niet alleen voor blogs, news feeds en podcasts opgeven maar bijvoorbeeld ook voor lokale weersvoorspellingen, online nieuwsgroepen, e-mail nieuwsbrieven, vacatures en zelfs pakketjes die ze hebben verstuurd volgen.
 • Publiceren – Via Bloglines is het ook mogelijk een eigen blog op te zetten.
 • Delen – Leden kunnen interessante blogs en informatie delen met bekenden.

Voor deze dienst hoeft de gebruiker geen speciale software te installeren of een specifiek e-mailadres te gebruiken voor toegang tot nieuwsbronnen. Bloglines is altijd en overal, via elk apparaat met een internetverbinding, te bekijken. Dus ook via een handheld, PDA of mobiele telefoon, of vanuit een internetcaf?.

Momenteel is Bloglines beschikbaar in acht verschillende talen: Nederlands, Engels, Chinees, Frans, Duits, Japans, Portugees en Spaans. Alles aan Bloglines is vertaald: de homepage, navigatieschermen, gebruikerstips en helpmenu’s. Internetters kunnen op de homepage kiezen voor een taal naar keuze.

Bron:

Persbericht Ask Jeeves

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  ronnieo

  He die Marco,

  Leuk je gisteren gesproken te hebben.

  Over die nederlandse versie. De vertaler was geen nederlander, denk ik. De vertaling van ‘cool features’ is op de nederlandse site ‘koele features’ geworden 🙂


  7 juli 2005 om 06:44

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!