Blogging in de online retailwereld

5 juli 2005, 03:45

Gisteren had The New York Times een kort artikel over blogging bij online shops. In het artikel wordt duidelijk gemaakt dat online retailers nog stoeien met de functie van blogs. Blogs worden bij online shops vaak ingezet als middel om ‘personality’ aan de site te geven en om de bezoekers vaker terug te laten komen, op momenten dat ze niet (meteen) iets willen kopen.

In het artikel geeft Kenneth Cassar, van Nielsen/NetRatings, een belangrijk aspect aan van blogs, die haaks staat op hetgeen in de retailwereld gebruikelijk is.

“Sites must figure out how to keep customers from straying from the store to the blog without ever returning to shop. Because typical blogs feature links to articles elsewhere on the Web, they can represent a one-way ticket away from the site.” Kortom links op blogs zijn vrijwel altijd naar externe sites gericht, terwijl online retailsites er juist op gericht zijn de bezoeker binnen de site te houden en richting de aankoop van een product te sturen.

Shmuel Gniwisch, chief executive bij Ice.com:“Our blog people want the links on our site, but our brand people say it’ll take people off the site. We’ll probably test it and see what it does.”

En dat is denk ik het enige juiste antwoord. Zoals alle ‘wetten’ van online retailing zijn opgesteld, zo geldt ook voor dit dilemma; testen, evalueren en conclusies trekken.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!