Blockchain maakt investeren in vastgoed toegankelijk

14 augustus 2018, 13:00

Het World Economic Forum plaatste blockchain – de technologie die aan de basis staat van cryptovaluta als Bitcoin, maar vele andere toepassingen kent – in het rijtje van zeven ontwikkelingen die de wereld drastisch gaan veranderen. Maakt deze technologie het investeren en handelen in vastgoed voor een grote groep toegankelijk? Ronnie Overgoor in gesprek met Tim Rutgers (co-founder van Bloqhouse).

Bloqhouse ontwikkelt software op basis van de blockchain. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om tegen kleine bedragen zogenaamde tokens te kopen die een aandeel in specifiek vastgoed vertegenwoordigt. Bloqhouse maakt investeren in vastgoed eenvoudiger.

Investeren in vastgoed in een digitale omgeving

Een traditionele markt volledig op z’n kop zetten, of ‘disrupten’: dat is vaak de uitkomst van de toepassing van blockchaintechnologie. Hoe werkt het voor de vastgoedsector? “Wij hebben een softwareplatform ontwikkeld voor vastgoedfondsen, dat het mogelijk maakt om investeringen op te halen uit de markt. Daarnaast zorgen we ervoor dat we de verhandelbaarheid van die investeringen via blockchain faciliteren.”

“We maken investeringen toegankelijker voor mensen die met minder geld instappen”

Bloqhouse is ontstaan vanuit een eigen behoefte. “We wilden zelf starten met investeren in vastgoed, maar dan met lagere bedragen in een digitale omgeving die je goed begrijpt. (…) Het idee was om investeringen toegankelijker te maken voor mensen die met minder geld willen instappen. Het is vergelijkbaar met een crowdfunding-campagne, waarbij je op de website fondsen ziet waarin je kan investeren. Daarnaast zie je een digitaal overzicht van rendementen die worden opgehaald. We zijn volop in ontwikkeling, hebben inmiddels vier mensen in dienst en onze eerste klant binnengehaald. Maar we moeten nog live gaan”, aldus Rutgers.

Toegevoegde waarde

“Voor ons zit de toegevoegde waarde in de secundaire handel van de aandelen. Nu zijn er allerlei gecentraliseerde plekken waar je aandelen of instrumenten naar toe kan brengen, waar vervolgens op gehandeld kan worden. Daar moet je flink voor betalen. Enerzijds als investeerder, anderzijds als partij die wil verdienen via investeringen. De blockchain maakt het mogelijk dat te decentraliseren: om daarmee die kosten naar nul te krijgen. Oftewel het goedkoper, toegankelijker en efficiënter maken van investeringen.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!