Bijna ??n op de tien Nederlandse bedrijven overweegt te switchen van provider in 20

11 maart 2004, 14:11

De zakelijke markt voor Internet Service Providers blijft in 2004 dynamisch. Eind 2003 had ongeveer 10 procent van de zakelijke internetters plannen om binnen 12 maanden over te stappen naar een andere provider.

Voornamelijk in de klein zakelijke markt valt de rol op van @Home, veel organisaties overwegen over te stappen naar deze provider. Ook overweegt men Planet Internet en XS4all. Het behouden van klanten is het komende jaar dus een focuspunt voor alle partijen.

Dit blijkt uit een grootschalig onderzoek naar het internetgebruik onder 700 Nederlandse bedrijven en instellingen met meer dan vijf werknemers door marktonderzoeksbureau Heliview.

Snelheid en stabiliteit internetverbinding redenen voor overstap

Op dit moment heeft 94 procent op de zakelijke markt een internetaansluiting; ofwel naar schatting 167.000 vestigingen. De meeste zakelijke internetters kiezen momenteel nog voor providers van KPN. Circa 14 procent internet via Planet Internet, 13 procent heeft provider XS4all en ongeveer 7 procent kiest voor HetNet. Vooral in de onderwijssector zijn switchplannen aanzienlijk (17 procent). Dit mede door het vrij kunnen kiezen van een provider, na jarenlange vaste contracten. Redenen om te switchen zijn voornamelijk gericht op meer snelheid (32 procent). Ook de stabiliteit van de verbinding is een reden om over te stappen (31procent). Daarnaast spelen kosten een aanzienlijke rol: ??n op de vier organisaties geeft aan hierdoor over te stappen.

Ondanks switchplannen toch tevreden

Men lijkt echter niet te switchen omdat men ontevreden is met de internetverbinding, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 94 procent van de vestigingen met een internetaansluiting is tevreden met de huidige verbinding en 97 procent met de dienstverlening van de ISP. Een zeer dringende aanleiding tot switchen lijkt vanuit dit oogpunt dus niet aanwezig. Dit is ook opmerkelijk omdat in de consumentenmarkt (waar veel van de zakelijke aanbieders tevens actief zijn of zelf sterker zijn vertegenwoordigd) wel veel te doen is over de kwaliteit van de dienstverlening en verbindingen.

Bron:

http://www.persberichten.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

  D

  Dat men niet overgaat ligt niet zozeer aan de teveredenheid, maar aan het feit dat men niet kan switchen van provider in Nederland. Zoals aangegeven wil men graag een snellere verbinding, maar naar de patijen die dat aanbieden kan men niet overstappen, aangezien KPN de deur dicht heeft zitten.

  Zie ook: Klacht om overstappen adsl bij Opta

  6 februari 2004 (bron NRC)

  NIEUWS – Adsl-aanbieders Tiscali, Versatel en BBned dienen vandaag een klacht in bij toezichthouder Opta tegen KPN. De aanbieders zijn boos op KPN omdat het bedrijf het klanten ,,onmogelijk” maakt over te stappen naar een andere aanbieder.


  19 maart 2004 om 13:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!