Bezoek aan Dumpert groeit met een derde in 2011

2 maart 2012, 08:12

YouTube is met 8,8 miljoen maandelijkse unieke bezoekers koning van online video

Denk je aan online video, dan denk je aan YouTube. Cijfers van comScore laten nog eens goed zien hoe YouTube heer en meester is als het gaat om online video. Maar liefst 8,8 miljoen mensen bezochten afgelopen december de website van YouTube. Naast dat het de andere videoplatformen met afstand achter zich laat, wordt de site zelfs meer bezocht dan Facebook, dat die maand op 8,4 miljoen unieke bezoekers kon rekenen.

Het videozusje van Geenstijl, Dumpert, heeft goede zaken gedaan in 2011. De site groeide van 1,1 miljoen unieke bezoekers in december 2010 naar 1,5 miljoen in 2011, een toename van 36%. Daarmee is Dumpert het videoplatform van Nu.nl, Zie.nl, voorbijgestreefd. Het bezoek aan Zie.nl bleef in 2011 relatief gelijk. De invloed van het re-design van Dumpert in november is niet of nauwelijks terug te zien in de cijfers. Gelijk aan de trend van de markt daalt het bezoek in november, waarna het in december weer aantrekt.

Vimeo werd vanuit Nederland eind 2011 maandelijks bezocht door tussen de 600.000 en 700.00 mensen. Omdat comScore tot voor oktober geen data verzamelde van Vimeo in Nederland, hebben we daar geen historisch beeld van.

Welke belangrijke videosites missen hier? Suggesties in de reacties zullen we meenemen voor de volgende update!

De cijfers weerspiegelen het desktop bezoek, mobiel wordt niet meegenomen. Het maandelijks aantal unieke bezoekers is slechts 1 kant van het verhaal. Omdat comScore in Nederland geen Media Metrix heeft kunnen we helaas niks zeggen over het aantal afgespeelde video's.

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding credits

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

10 Reacties

  Marvin Reuver

  @Danny

  Zijn in deze cijfers ook de mobiele views meegerekend? Ik merk dat ik video’s op Dumpert voor 80% via hun app (iPhone) bekijk. Waar ik overigens zeer over te spreken ben!


  2 maart 2012 om 08:29
  Bram Fasseur

  Dumpert heeft onlangs de redesign gehad. Weet iemand wanneer dit was? Ben namelijk erg benieuwd of de nieuwe layout betere of juist slechtere resultaten boekt.


  2 maart 2012 om 08:33
  Sander

  8 november 2011 heeft de redesign van Dumpert plaats gevonden.


  2 maart 2012 om 08:37
  Bram Fasseur

  Bedankt Sander, vergeleken met oktober heeft dat dan weinig invloed gehad zo te zien.


  2 maart 2012 om 08:41
  Sander

  Geen dank Bram! De resultaten zijn inderdaad minimaal. Als ik even vanuit mezelf als ‘Dumpert gebruiker’ redeneer moet ik toegeven dat ik de redesign aan het begin zeer storend vond. Ik kon niks meer vinden en vond de usability onhandig. Maar ik bleef de website bezoeken, omdat ik toch de veelal hilarische filmpjes (al was het alleen de top5) met enige regelmaat wilde zien.

  Inmiddels ben ik al helemaal gewend aan de ‘nieuwe look’, heb ik een account aangemaakt en kan ik me zelfs niet meer herinneren hoe het design er voor 8 november 2011 uitzag. Kortom, petje af Dumpert.

  Overigens denk ik dat er nog wel meer te behalen valt voor Dumpert. Is NOS.nl ook niet een grote speler in de online video wereld?


  2 maart 2012 om 09:25
  DannyOosterveer

  @Marvin,

  Nee hier zijn de cijfers van mobiel niet in meegerekend. Wel goed punt, dat ben ik vergeten in de infobox onderaan te vermelden. comScore meet alleen desktop gebruik, daarom blijft het ook tricky vergelijken.


  2 maart 2012 om 09:51
  Leon

  Apart dat mobile traffic niet wordt meegenomen. Zou mobile traffic wel worden gemeten en de mobiele video site van YouTube (m.youtube.com) als aparte site ook worden meegenomen, dan zou dit de tweede grootste videosite overall zijn. Zelfs ruim groter dan Dumpert.


  2 maart 2012 om 14:12
  paulvandertorre

  Hoor ook alleen maar goede verhalen over de mobiele versie van Dumpert. Misschien even een mailtje die kant op gooien met de vraag om cijfertjes 😉


  2 maart 2012 om 21:30

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!