Beheer internet blijft in handen van ICANN

16 november 2005, 18:25

Enkele uren voor het begin van de World Summit on the Information Society (WSIS) kwamen de Verenigde Staten en de Verenigde Naties overeen dat de ICANN het internet zal blijven beheren.

De WSIS, een conferentie van de Verenigde Naties dat momenteel in Tunesi? wordt gehouden, heeft als thema ‘vrije internettoegang voor alle burgers’. Een van de belangrijkste agendapunten was de vraag wie in de nabije toekomst het internet zal beheren.

Momenteel is dat beheer in handen van de ICANN (Internet Corporation For Assigned Names and Numbers), een non-profit organisatie die wordt aangestuurd door het Amerikaanse ministerie van Handel. Een aantal landen, waaronder Brazili? en Syri?, wilde een nieuw systeem. Daarbij zou de leidende rol weggelegd zijn voor een VN-organisatie, zoals de International Telecommunications Union (ITU). De VS willen echter dat de ICANN de touwtjes in handen houdt en lijkt nu gelijk te krijgen aldus ZDNet.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!