BBC en Amazon genomineerd voor Webby Award

16 april 2003, 15:31

De BBC en Amazon zijn twee van de websites die genomineerd zijn voor een Webby Award, de Oscar voor websites. De Britse omroep is als enige in drie categorie?n genomineerd.

De BBC dingt mee in de categorie?n: News, Community en de Spiritual. De drievoudige nominatie van de BBC is opvallend omdat de omroep vorig jaar ook werd onderscheiden voor zijn nieuwssite en voor de website van Radio 4.

Enkele andere mededingers dit jaar zijn Amazon (Commerce), Apache Webserver (in de categorie Technical Achievement), Greenpeace (Activism), Rotten Tomatoes (Film) en PayPal (Finance). In de categorie ‘Beste Toepassingen’, de belangrijkste categorie, zijn onder meer Wired News, Edutopia Online en Theban Mapping Project genomineerd. ?Dit jaar richt de uitreiking zich niet zozeer op politieke en technologische vernieuwingen, maar vooral op hoe het web in toenemende mate gebruikt wordt om mensen te ondersteunen,? verklaart Webby Award-directeur Maya Draisin.

Het is dit jaar voor de zevende keer dat The International Academy of Digital Arts and Sciences de Webby?s uitreikt. Plaats van handeling dit jaar is San Francisco, datum 5 juni 2003.

Bron:

http://www.adfoweb.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!