Ask Jeeves koopt Bloglines

6 februari 2005, 19:29

Vorige week lanceerde AskJeeves een eigen weblog, dit weekend werd bekend dat AskJeeves, de outsider onder de zoekmachines, Bloglines overneemt. Volgens insiders zal Ask Jeeves morgen (maandag) de aankoop officieel bekend maken.

Bloglines is wereldwijd één van de meest populaire online RSS-aggregators met inmiddels ca.

200

280 miljoen geindexeerde artikelen. Ook in Nederland is Bloglines een populaire RSS-aggregator; op basis van de RSS-statistieken van Marketingfacts blijkt dat ca. 30% van de RSS-lezers gebruik maakt van Bloglines.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  punkey

  Youzers…dat is wat ik noem een tactiek die je het minst verwacht. Ask Jeeves is ee zoekmachine die ook bij mij ver onderaan mijn lijstje staat. Ik probeer me even te bedenken hoe ze de aankoop tachtisch gaan benutten. Ze zijn sterk in in contextual search, minder in het keyword-driven a la Google. Maar ze missen (volgens mij) de indexeer- en spiderkracht van de grote jongens. Dit is iets waar Bloglines sterk in is. Verschillende soorten arcvhivering, indexering etc van verschillende soorten weblogsoftware. Bloglines gooit dat op 1 hoop. Ask Jeeves kan hier van gaan profiteren.

  Ik be benieuwd wat dit gaat betekenen!


  6 februari 2005 om 21:33
  punkey

  Ik zie wel dat ik niet meer moet reageren na 11 uur ’s avonds…De typefouten stapelen zich op 🙂


  7 februari 2005 om 07:03
  media

  Ik heb gisteren wat foto’s van je gezien tijdens het carnaval. Vond het al knap dat je uberhaupt iets zinnigs kon typen 🙂


  7 februari 2005 om 07:06

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!