Ask Jeeves koopt Bloglines

Ask Jeeves koopt Bloglines

Vorige week lanceerde AskJeeves een eigen weblog, dit weekend werd bekend dat AskJeeves, de outsider onder de zoekmachines,  Bloglines overneemt. Volgens insiders zal Ask Jeeves morgen (maandag) de aankoop officieel bekend maken.

Bloglines is wereldwijd één van de meest populaire online RSS-aggregators met inmiddels ca.

200

280 miljoen geindexeerde artikelen. Ook in Nederland is Bloglines een populaire RSS-aggregator; op basis van de RSS-statistieken van Marketingfacts blijkt dat ca. 30% van de RSS-lezers gebruik maakt van Bloglines.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Youzers...dat is wat ik noem een tactiek die je het minst verwacht. Ask Jeeves is ee zoekmachine die ook bij mij ver onderaan mijn lijstje staat. Ik probeer me even te bedenken hoe ze de aankoop tachtisch gaan benutten. Ze zijn sterk in in contextual search, minder in het keyword-driven a la Google. Maar ze missen (volgens mij) de indexeer- en spiderkracht van de grote jongens. Dit is iets waar Bloglines sterk in is. Verschillende soorten arcvhivering, indexering etc van verschillende soorten weblogsoftware. Bloglines gooit dat op 1 hoop. Ask Jeeves kan hier van gaan profiteren.
  Ik be benieuwd wat dit gaat betekenen!

  geplaatst op
 • Het zou inderdaad een klapper zijn van AskJeeves dat zich daarmee niet gewonnen geeft aan de grote jongens Google, MSN en Yahoo! Het zijn vooralsnog steeds sterker wordende geruchten (zie ook napsterization.org); ben dus benieuwd of het vandaag naar buiten komt.

  geplaatst op
 • Ik zie wel dat ik niet meer moet reageren na 11 uur 's avonds...De typefouten stapelen zich op :-)

  geplaatst op
 • Ik heb gisteren wat foto's van je gezien tijdens het carnaval. Vond het al knap dat je uberhaupt iets zinnigs kon typen :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.