Apple steeds beter in opslag systemen

15 maart 2006, 16:31

Apple steeds beter in opslag systemenApple doet het goed in opslag systemen, gebaseerd op de XServe technologie. De omzet bedroeg in 2005 maar liefst 185 miljoen dollar, komend van 78 miljoen dollar in 2004. Het onderzoeksbureau Gartner meldt dat Apple daarmee bescheiden op de 10e plaatst terecht is gekomen in de lijst van de grootste fabrikanten van opslag systemen.

Apple zit op een prijs van 2 dollar per gigabyte en laat vele andere merken achter zich, zoals EMC, Dell, HP, Sun en Net App.

Gartner verwacht dat de cijfers in 2006 nog wel zullen blijven stijgen, maar dat daarna ook Apple weer het nodige zal moeten blijven doen om in de race met de anderen een toppositie te kunnen blijven behouden.

Peter Luit is zelfstandig consultant binnen de mediamix. Met een technisch/bedrijfskundige achtergrond bekijkt hij media ontwikkelingen vooral vanuit procesdenken. Hij adviseert mediabedrijven (grafisch, interactief/on-line, broad-narrowcasting) op het gebied van innovatie processen, ontwikkelen van nieuwe methoden en het stimuleren van mensen op het gebied van hun eigen 'marktfitness'. Als voorzitter van de brancheorganistaie voor de communicatiemedia CMBO is hij betrokken bij diverse aanpalende organisaties die in de breedte van het speelveld opereren. Hij is daarnaast bestuurder bij VNO-NCW en mede initiatiefnemer van het Platform Creatieve Media binnen VNO-NCW.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Arash

    De omzet bedroeg in 1985 185 miljoen, komend van 78 miljoen in 2004

    Peter heb jij een bron?


    15 maart 2006 om 17:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!