Anticonceptiepil is via het internet te bestellen

29 augustus 2003, 15:13

Gezondheidszorg via internet ontwikkelt zich in hoog tempo. Mogelijkheden van e-health zijn onder meer het raadplegen van databestanden over ziekte en gezondheid, contact hebben met lotgenoten, bestellen van geneesmiddelen en het consulteren van hulpverleners.Van de in totaal 1,7 miljoen Nederlandse pilgebruikers heeft 60% belangstelling voor de mogelijkheid van het online bestellen.

Dit bleek uit een enquete uit 2002 via gezondheidsnet.nl. Theoretisch vonden veel vrouwen het denkbaar de pil via het internet te bestellen, maar vervolgens bleken de meeste hier niet naar te handelen. Sinds februari 2001 is er de mogelijkheid om de pil via het internet te bestellen. Ingediende aanvragen worden automatisch nagekeken op onvolledige of ontbrekende gegevens. Uit ervaring blijkt dat de meeste patienten de gegevens naar waarheid invullen. Zo`n 10% van de aanvragen leidt tot nadere vragen van arts of gebruikster buiten de standaardvragen om en 5% wordt alsnog doorverwezen naar de eigen huisarts. Vrouwen uit de stedelijke gebieden en particuliere patienten zijn oververtegenwoordigd bij de internetaanvragen.

Bron:

Medisch Contact nr. 34, p. 1275, 2,2 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!