“Al die weblogs worden gewoon magazines”

19 mei 2005, 05:58

HYPED.nl weet precies wat er met de weblog-initiatieven van traditionele uitgeverijen gaat gebeuren:

Uiteindelijk worden het allemaal hele normale, gewone internetsites die hun geld ergens vandaan moeten halen. Niemand gaat z’n hele leven onbetaald bijdragen aan een website. De grootste weblogs van nu, zijn binnen een jaar allemaal commerciele websites, die nog maar weinig weg hebben van een weblog.

De stelling laat HYPED volgen door de volgende voorspelling:

Sites als emerce en webwereld – met betaalde redacteuren – zullen toegroeien naar sites als mediafact, waar nu nog niemand een cent krijgt voor zijn bijdrages. Alhoewel, de eerste Google ads zijn al zichtbaar…

Met zulke stellingen is het jammer dat Hyped geen reactie-mogelijkheid meer kent.

Categorie
Tags

4 Reacties

  BasW

  En Hyped doet het zeker niet voor spek en bonen? Naast de Adsense behoort ook hun Google zoekvenster tot hun bron van inkomsten…


  19 mei 2005 om 06:24
  Moordkuil

  @ Anders. Deze stelling past jou als een maatpak! ‘Over een paar jaar heeft niemand het meer over weblogs.’ Al moeten de traditionele uitgevers niet de fout maken, om er ‘gewoon’ een magazine van te maken.


  19 mei 2005 om 06:26
  Bas van Eijk

  Als je je weblog ziet als medium voor het uitwerken van je eigen gedachten, dus dat je het vooral ‘ook’ voor jezelf doet dan zullen de meeste weblogs gewoon kunnen blijven bestaan. En anders nemen andere weblogs wel weer de plaats in. Hyped heeft het bij het verkeerde eind ben ik bang.


  19 mei 2005 om 06:59
  Bas

  Hyped is gewoon ooit begonnen als een grap en die is wat uit de hand gelopen. Op zich best een grappige site natuurlijk. Geen weblog, en veel er aan verdienen doen de heren niet voor zover ik heb gehoord. Gewoon een uit de hand gelopen hobby.


  19 mei 2005 om 07:57

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!