[Advertorial] Zzp’er met kantoor aan huis? Laat de fiscale voordelen niet liggen!

26 maart 2013, 09:59

Nederland telt ruim 700.000 zzp’ers en dit aantal groeit snel. Een groot deel van hen werkt vanuit huis en heeft daarvoor een speciale werkruimte ingericht. Er bestaat een fiscale regeling die bepaalt dat je de kosten die je thuis maakt kunt aftrekken van de belasting. En toch blijkt uit onderzoek dat 45 procent van de thuiswerkende ondernemers geen gebruik maakt van deze aftrekmogelijkheid. Daarom heeft Nuon in samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs besloten om hulp te bieden via de online tool www.nuon.nl/belastingcheck.

Advertisement

Energie is een van de kostenposten waarvan zzp’ers vaak niet weten dat ze aftrekbaar zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat maar 35% gebruik maakt van die mogelijkheid. Bovendien beseffen veel zzp’ers niet dat door het werken vanuit huis de energiekosten aanzienlijk kunnen stijgen. Een voorbeeld is het intensieve gebruik van computers en servers bij IT-specialisten. Deze extra kosten komen doorgaans voor belastingaftrek in aanmerking.

Ook al is de huidige regelgeving vrij complex, het is zonde om deze interessante aftrekposten te laten liggen. Daarom biedt energiebedrijf Nuon in samenwerking met Alfa Accountants en Adviseurs de thuiswerkende zzp’er gezamenlijk hulp aan. Via een online tool, www.nuon.nl/belastingcheck, krijgt een zzp’er snel inzicht in de voor hem of haar mogelijke belastingaftrek. Er is een gratis workshop beschikbaar en er wordt een whitepaper belastingaftrek voor ondernemers met kantoor aan huis aangeboden. Daarnaast kan de thuiswerkende zzp’er gebruik maken van een aantrekkelijk zakelijk energietarief. En extra handig: dit tarief geldt dan ook voor het privé energieverbruik.

Credits afbeelding: Jeremy Levine Design (CC)

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!