7 Ditches TV: Failliet met Jan Willem Alphenaar

2 november 2012, 15:00

In de VS ben je pas echt ondernemer als je failliet bent gegaan, in Nederland is het nog steeds een behoorlijk taboe. En dat terwijl hier toch jaarlijks duizenden ondernemers mee worden geconfronteerd. In het programma Failliet tonen we indringende portretten van ondernemers die door zo'n faillissement zijn gegaan. Want niet alleen de succesverhalen zijn interessant, maar juist van de diepe dalen van deze ondernemers kunnen we dingen leren en zelfs inspiratie op doen.

Hij is in de wereld van social media een bekende, maar ging in 2003 failliet en dat hakte er behoorlijk in: Jan Willem Alphenaar. Hij is er inimddels weer bovenop, maar het faillissement van zijn onderneming heeft hem absoluut getekend. Hij praat op open en eerlijke manier met Ronnie over die heftige periode, wat er gebeurde, wat het met hem deed en hoe hij erop terug kijkt. Een indringend portret van een bevlogen persoon.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Roy

  Ronnie, echt een interessant programma maak je hiermee!

  Te vaak hoor je alleen maar de succesverhalen terwijl er dit soort verhalen zijn.

  Misschien verandert de mentaliteit in Nederland wel en gaan we op dit gebied meer Amerikaans te werk.


  5 november 2012 om 07:32
  Bert Anvelink

  Mooi en integer interview. Zeer openhartig van Jan Willem Alphenaar. Complimenten!


  5 november 2012 om 13:21
  Communicatie adviseur

  Openhartig onderwerp, maar wat me direct opvalt is de gesloten houding van Ronnie. Het gesprek komt maar langzaam op gang komt en het klinkt als een verhoor/veroordeling. Ook de betutteling in zinnen als: ‘je hebt weer een kantoortje’. Jammer! Kan me voorstellen dat je sterkere profielen van iemand neer kunt zetten.


  5 november 2012 om 15:45
  Ronnie Overgoor

  Ben niet zo’n gesloten type volgensmij, maar sta open voor een cursus van de ‘Communicatie adviseur’.


  5 november 2012 om 16:17
  soboer

  De beste man komt best naïef over.

  Om maar een voorbeeld te noemen. Je weet dat je failliet bent en toch laat je heel je inboedel thuis staan. Ik had me huis helemaal leeg gehaald.


  6 november 2012 om 13:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!