400.000 mobiele bellers hebben een schuld

20 mei 2004, 06:38

400.000 mobiele bellers in Nederland hebben een schuld bij hun mobiele provider. De gezamelijke schuld bedraagt ca. 260 miljoen euro. Dat komt neer op een gemiddelde schuld van ca. 650 euro.

Deze cijfers zijn bekend gemaakt door Preventel, een samenwerkingsverband van KPN Mobile, Vodafone Libertel, Debitel, T-Mobile en Orange. Winkels die telefoon-abonnementen verkopen kunnen bij Preventel checken of ze met een wanbetaler te maken hebben.

Volgens de meest recente cijfers van de OPTA zijn er in Nederland 13,2 miljoen mobiele telefoons in gebruik. Hiermee is het aantal gebruikte telefoons in ??n jaar tijd met ??n miljoen stuks gestegen. KPN is de grootste mobiele provider met een markt aandeel van 39% (was 42%) gevolgd door Vodafone met 24% (was 27%). De drie overige aanbieders (T-Mobile, Orange en Telfort) zijn hun achterstand aan het inhalen.

Bronnen:

http://www.nu.nl/

http://www.planet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!