3FM begint download-toptien

20 augustus 2003, 21:10

Als reactie op het plan van de stichting Brein om individuele gebruikers van muziekdownloadprogramma’s op internet aan te pakken, begint het 3FM-programma Stenders Vroeg met een download-toptien.

Het betreft een overzicht van de tien meest gedownloade nummers op internet. Het programma baseert zich op cijfers van het populaire downloadprogramma KaZaA en een van de drukst bezochte downloadsites, mp3sfinder.com.

Volgens dj Stenders is het downloaden van muziek van internet een perfecte manier om kennis te maken met nieuwe stromingen en ontwikkelingen. ?Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen na het downloaden van bepaalde tracks overgaan tot de aanschaf van een compleet album op cd.’ Net als de Consumentenbond vindt ook Stenders de reactie van Stichting Brein zwaar overtrokken.

De download-toptien is te vinden op de site van 3FM. Elke vrijdag wordt de lijst doorgenomen in het programma Stenders Vroeg en worden enkele nummers uit de toptien gedraaid. Het is de bedoeling dat het initiatief zeker een half jaar duurt.

De stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) gaat dit najaar aanbieders van muziek- en filmbestanden op internet aanpakken, zo heeft ze belooft.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!