Social Media Nieuws: #SocialMediaRecap #1 Week 25 2010

25 juni 2010, 10:45

Twitternieuwsdiensten @besocialonline en @socialemediaNL brengen dagelijks veel nieuwtjes over wat er gebeurt in de wereld van de sociale media. Niet iedereen zal alle berichten kunnen bijhouden, vandaar dat we een nieuwe serie starten op Marketingfacts: de Marketingfacts #SocialMediaRecap met daarin volgens ons 10 highlights van de afgelopen 1,5 week. Nederlandse pers (via @socialemediaNL):

 • Brandweerbaas weg om opmerkingen op Hyves
 • Ook LinkedIn krijgt like-knop
 • Zonadvies via mail, twitter en sms
 • Facebook blokkeert Twitter-app
 • Nieuw model: hoe merken 24/7 op sociale netwerken aanwezig kunnen zijn

Internationale pers (via @besocialonline):

 • Na Obama, Chavez en Fidel nu ook Medvedev op twitter
 • Foursquare heeft 1.7 miljoen gebruikers op 22 juni
 • YouTube video’s nu ook online te verwerken
 • Facebook film “the socialnetwork-movie” krijgt een “face”
 • Twitter en LinkedIn zoeken samen (in tegenstelling tot Facebook, zie boven)

Brandweerbaas weg om opmerkingen op Hyves

Onder andere in de De Gelderlander stond het bericht dat een brandweercommandant uit Hengelo is opgestapt vanwege seksueel getinte inhoud op zijn Hyves profiel. Als brandweerman heb je een voorbeeldfunctie aldus de burgemeester.

Ook LinkedIn krijgt like-knop

Op onder andere ZDNet.be stond het bericht dat Netwerksite LinkedIn nieuwe functies krijgt voor groepen. Voortaan kan je inhoud op de site ook als ‘leuk’ markeren, net als bij Facebook. De reden voor deze toevoeging: LinkedIn wil meer activiteit op de site. Alle nieuwe functies staan beschreven de blog van LinkedIn. De collega’s van Dutchcowboys wisten ons te melden http://bit.ly/9em8zD dat LinkedIn inmiddels meer dan 70 miljoen leden heeft.

Zonadvies via mail, twitter en sms

Op onder andere Nu.nl stond het nieuws dat de KWF Kankerbestrijding iedereen die dat wil zonbeschermingsadvies geeft via e-mail, twitter, hyves, widget of mobiele telefoon. Tegenwoordig weten wet dat te lang in de zon zitten schadelijk is, maar lang niet iedereen weet hoe groot de schade echt kan zijn.

Facebook blokkeert Twitter-app

Onder andere De Telegraaf weet ons te melden dat Twitter een update voor haar Facebook-applicatie heeft vrijgegeven waardoor het makkelijker is om Facebook-contacten op Twitter terug te vinden. Facebook vond dat geen goed idee. Na een paar uur werd de functie geblokkeerd. Gezamenlijk bekijken ze hoe dit anders kan.

Nieuw model: hoe merken 24/7 op sociale netwerken aanwezig kunnen zijn

Ex-marketingmanager van Hyves Ingmar de Lange blogt op Frislicht over een interessant nieuw model hoe merken 24/7 op sociale netwerken aanwezig kunnen zijn. Het gaat nog om een draftversie. Het is ontstaan door bestaande sociale media cases, die een redelijke 24/7-focus hebben, intuïtief te clusteren. Omdat steeds vaker de discussie wordt gevoerd wat sociale media precies opleveren, geeft het model ook een aanzet hoe de activiteiten geëvalueerd kunnen worden.

Na Obama, Chavez en Fidel nu ook Medvedev op twitter

Op de blog van twitter was te lezen dat na Barack Obama, Hugo Chávez ook de Russische president Dmitri Medvedev met zijn tijd mee gaat. Tijdens een bezoek aan de Amerikaanse Silicon Valley heeft hij zijn eigen Twitter-account gelanceerd. Ook de NOS heeft hier een bericht over

De Location Based applicatie Foursquare heeft op 22 juni al 1.7 miljoen gebruikers

Het snel groeiende Foursquare heeft op 22 juni 1.7 miljoen gebruikers. Op 13 juni wist Foursquare via een tweet te melden dat ze 1.6 miljoen gebruikers lid zijn en op 22 juni stond de teller alweer op 1.7 miljoen dus 0.1 miljoen nieuwe accounts in 10 dagen.

YouTube video’s nu ook online te verwerken

Via een videoboodschap (hoe kan het ook anders) laat YouTube weten dat de filmpjes op de site nu ook online te bewerken zijn. Volgens Hyped worden er op korte termijn nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de editor, zoals het bewerken van layers, het toevoegen van titelschermen en het mixen van geluid.

Facebook film “the socialnetwork-movie” krijgt een “face”

De film die gebaseerd is op het leven van Facebook CEO Mark Zuckerberg zal in Oktober in de Bioscoop gaan draaien. Deze week is de poster bekend gemaakt en de bijbehorende site. De Mede-oprichter van Facebook krijgt het behoorlijk hard te verduren in deze film. Hier zegt de tekst op de vijgeven filmposter voldoende over: “You don’t get to 500 million friends without making a few enemies”.

Twitter en LinkedIn zoeken samen

Het is nu mogelijk om via de twitterapplicatie op LinkedIn vrienden en collega’s op twitter te vindenis te lezen op de blog van twitter. Wie nu inlogt op zijn LinkedIn account (voorbeeld) kan direct zien wie van zijn connecties een twitter account heeft. Zoals eerder beschreven werkt de link met Facebook niet.

Dit artikel heb ik samen geschreven met Gert Jan Bos. Beiden zijn wij betrokken bij Social Media Club Utrecht. Dit is het eerste Marketingfacts #SocialMediaRecap artikel. Mocht je een mening hebben voor een tweede artikel, laat het weten.

Mark de Bruin
Online specialist (app & web) bij 9292

Mark de Bruin (@mdebruin) schreef in 2007 zijn eerste blog bij Marketingfacts. Inmiddels zijn het er meer dan 150. Mark (1976) is een senior marketingprofessional met expertises in online marketing, innovatie en apps op basis van inzichten uit de markt en klant onderzoek. Onderwerpen waar Mark graag over schrijft zijn: apps, Spotify, social media, trends en innovatie. Mark heeft vanaf 1997 bij deze werkgevers gewerkt aan innovatie, product ontwikkeling & marketing: Philips Origin eCommerce (1997/1998), PTT Post (1998-2000), Het Financieele Dagblad (2000-2004) 9292OV (2004-2011), ANWB (2011-2022) en weer 9292 (vanaf 2022).

Categorie
Tags

4 Reacties

  AymanvanBregt

  Goed initiatief Mark! Altijd fijn om met die enorme firehose aan social content een kwalitatieve filter te hebben in de vorm van een mens!


  25 juni 2010 om 11:25
  Mark de Bruin

  @Ayman: Leuk om te horen, bedankt!


  25 juni 2010 om 11:34
  media

  Helemaal goed dit, kom al tijd niet meer toe om alles bij te houden. Mark en Gert Jan zie uit naar jullie recaps!


  25 juni 2010 om 18:03
  Mark de Bruin

  @Marco: Dank! We gaan best doen. We filteren wel op wat er al op M! te lezen was. Die onderwerpen melden we niet.

  @Albert: Die kende ik nog niet. Bedankt voor de tip!


  26 juni 2010 om 04:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!