Publieke omroep lanceert Uitzending Gemist-gadget op Hyves

3 mei 2010, 05:27

Vanaf nu is het mogelijk voor gebruikers van Hyves om zich aan te melden voor de Uitzending Gemist-gadget. William Valkenburg, directeur internetcoördinatie bij de NPO lanceerde de gadget dinsdag 27 april tijdens het Cross Media Cafe van Immovator.

Voordelen van de gadget

Het voordeel van de gadget is dat je uitzendingen kunt bekijken, maar daarnaast kun je programma’s ook bewaren en delen met je Hyvesvrienden. Je kunt je eigen TV-gids samenstellen. De TV-gids geeft je daarbij kijksuggesties op basis van jouw favoriete programma’s of die van je vrienden. Ook zie je dankzij de sociale laag van Hyves, wat je vrienden kijken, wat populaire programma’s zijn onder alle Hyvers en bijvoorbeeld in jouw woonplaats.

Over welke programma’s en presentatoren praat men op sociale netwerken?

De publieke omroep vindt het belangrijk om aanwezig te zijn waar ook het publiek is. Met de lancering van deze gadget zijn ze aanwezig op het grootste Nederlandse vriendennetwerk. Het is een manier om o.a. jongeren te bereiken en hierdoor inzicht te krijgen hoe er over programma’s en presentatoren wordt gediscussieerd op sociale netwerken. Als je een discussie op school of je werk niet meer wilt missen kijk je het programma eenvoudig terug via Uitzending Gemist op Hyves.

Embeddable omroepplayer

Kort na de uitzending zijn de programma’s al te zien in de Hyves-gadget. De publieke omroep maakt hierbij gebruik van de embeddable omroepplayer die gebouwd is in Silverlight. De embeddable player op Hyves toont ook pre- of postrolls met Ster-reclame.

Cijfers Uitzending Gemist

– Het bereik van Uitzending Gemist is met 25% gegroeid ten opzichte van 2008.

– In 2009 werden meer dan 150 miljoen video’s opgevraagd.

– Per maand gebruiken gemiddeld 2 miljoen mensen de site om programma’s terug te kijken.

– November 2009 was de meest populaire maand. In deze maand werden 18 miljoen video’s opgevraagd.

– Populaire programma’s zijn: Het NOS Journaal, ONM en Spangas.

(Bron: NPO)

Sandra Havekes
projectco?rdinator internet bij Ster

Categorie
Tags

2 Reacties

  Martijn

  Waar is de Facebook variant?


  3 mei 2010 om 14:05
  Sandra Havekes

  Later dit jaar volgt een gadget voor Facebook en eventueel iGoogle.


  4 mei 2010 om 05:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!